Командирът на Руския доброволчески корпус обобщи какво е свършено в Белгородска област (ВИДЕО)

14751
Командирът на Руския доброволчески корпус обобщи какво е свършено в Белгородска област (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

Командирът на Руския доброволчески корпус с позивна White Rex (Денис Капустин, по прякор Никитин)* даде пресконференция пред украински медии, в която говори за атаката срещу Белгородска област.

Обобщението на казаното беше публикувано в официалния телеграм канал на другата "доброволческа" формация - Легион "Свободна Русия".

"Нашата борба продължава: операцията в района на Грайворон (ГКПП-то, през което бойците нахлуха в Белгородска област) беше успешна и нейните цели бяха постигнати. Врагът е победен, част позорно избягала; заловихме голямо количество техника и взехме пленници. Ние няма да предадем идеята за Свободна Русия, надеждата на руснаците, ние ще върнем истината и справедливостта в Русия. Пак ще дойдем. Белгород, Брянск, Курск, Воронеж, Ростов, Москва - чакайте ни".

Според написаното в официалното съобщение, руската армия бомбардирала мирни руски жители, докато бойците на "освободителните формирования" минавали през техните населени места. "Въоръжените сили на РФ са деморализирани и неподготвени. Те практически не оказаха съпротива, въпреки огромното числено превъзходство", добавят двете формации.

"Общите загуби за операцията възлизат на 2 души убити и 10 ранени", казват именуващите се като доброволчески формации. Руското военно министерство съобщи за 70 убити: Справи ли се Русия със "саботьорите" край Белгород? (ВИДЕО)

Руският доброволчески корпус показа и пленен руски БТР, а руският пропаганден канал Readovka публикува видео как руски военни кореспонденти биват обстрелвани в Грайворон:

* Според един от сътрудниците на разследващата медия Bellingcat руските доброволци (Руския доброволчески корпус) са водени от Денис Капустин, по прякор Никитин. Той е известен крайнодесен руснак, който има връзки с украинските крайнодесни формации, включително "Азов". Капустин е със забрана да влиза в Шенгенското пространство от 2019 година насам и има спекулации, че според германското разузнаване той има тесни връзки с руските спецслужби, което му създава репутация на наемник. А White Rex е името на негов моден бранд, като абревиатурата отговаря на White Heterosexual Reactionary Xenophobe - Никитин е известен като ММА боец.

Когато е на 17 години, Никитин отива да живее в Кьолн със семейството си. Счита се, че там се радикализира в неонацистики идеали и там "прави име" като хулиган от футболните среди. Пред The Guardian той казва следното: "Ако убиваме по 1 мигрант на ден, това са 365 мигранти годишно".

Говорителят на другата група, която пое отговорност за нахлуването - Легион "Свободна Русия" - и който се представя с името Цезар, нарече операцията невероятна, позирайки пред военна бронирана машина, за която каза, че е трофей, взет от проукраинските бойци от руските сили. Родом от Санкт Петербург в Русия, Цезар беше идентифициран от руски разследващи медии като член на империалистки и националистически групи в руската крайна десница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа