Медведев: Нямаме свръхестествени икономически интереси в Сирия, само продаваме оръжие

5907
Медведев: Нямаме свръхестествени икономически интереси в Сирия, само продаваме оръжие
Снимка: Getty Images / Guliver

Русия няма глобални икономически интереси в Сирия. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от "Риа Новости". 

В телевизионно той изтъкна, че страната му поддържа икономически отношения както със Сирия, така и с други арабски държави. 

Медведев: ЕС трябва да сложи край на войната на санкции

Руският премиер Дмитрий Медведев счита, че точка на войната на санкции трябва да сложи Европа. В интервю за Словенското радио и телеви...

"Да, ние доставяме там оръжия (в Сирия), но нямаме никакви глобални икономически интереси в Сирия, това не са фантастични суми, това са може би няколстотин милиона долара. А вие знаете, че портфейлът на нашите поръчки е 15 милиарда долара. С други думи, ние нямаме никакви свръхестествени икономически интереси“, изтъкна Медведев. 

Той окачестви като „прекрасен конспиративен сюжет“ всички предположения, че Русия била защитавала пазара на своите оръжия или е не искала Катар да покара газопровода си до Средиземно море и провежда операцията включително и от такова съображение (газпроводът трябва да мине през Сирия - бел.ред.), предаде БГНЕС. 

"Да, всичко това е или конспирология, или пропаганда, която естественно, че се използва в такива ситуации от редица други държави", каза Медведев. 

По-рано руският премиер бе заявил, че целта на руската политика в Сирия е да се накарат опозицията и властта да седнат на масата на преговорите и да се договорят за бъдещето на Сирия.

САЩ години наред бомбардират безсмислено в пустинята

Ръководителят на външнополитическата комисия в руския парламент Алексей Пушков се противопостави на твърденията на американските п...

Днес говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че руските самолети са унищожили команден пункт на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) край град Рака и подземен бункер със склада с взривове и боеприпаси.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com