Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Минус един: Украйна се похвали с нов свален руски изтребител-бомбардировач

21 февруари 2024, 08:32 часа • 8139 прочитания

Украинските ВВС официално обявиха, че са успели да свалят още един руски самолет, става въпрос за военна машина. По техни данни, свален е изтребител-бомбардировач Су-34.

"И екипаж на Су-34 се присъединява към нашата рубрика "Вечен полет, братя", пишат украинските ВВС в профила си във Фейсбук, подигравайки се със свързвания с руските ВВС канал в Телеграм Fighterbomber. От известното за канала се смята, че той е списван от руски военен пилот, посоченото име е Иван Иванов, което едва ли е истинско. Съобщението за сваления руски Су-34 е качено и в официалния канал в Телеграм на главнокомандващия украинските ВВС генерал Микола Олещук.

От деня, в който украинците официално се изтеглиха от Авдеевка, това е вече седми руски изтребител или изтребител-бомбардировач, който украинските ВВС обявяват за свален: Руски пилот "по лице" в морето: Украинските ВВС продължават да свалят вражески изтребители (ВИДЕО)

Русия отново със среднощна въздушна атака

Отново по информация на украинските ВВС, тази нощ Русия е изстреляла 19 дрона-камикадзе "Шахед" по цели в Украйна. Свалени са 13 - всичките са изстреляни от юг, откъм Приморск, като безпилотни апарати са сваляни в Харковска, Днепропетровска, Запорожка и Донецка области.

Освен това, от Ростов е изстреляна зенитна управляема ракета С-300, а от Белгородска област - управляема авиационна (крилата) ракета Х-59. Изстреляни са и 4 крилати ракети Х-22 от Ростовска област. Ракетата Х-59 е свалена, казват украинските ВВС.

В официалните канали в Телеграм на ръководителя на военновременната администрация на Одеса Олег Кипер и на кмета на Днипро (Днепропетровск) Борис Филатов няма никаква информация за щети и жертви. Ръководителят на военновременната администрация на Днипро Серхий Лисяк съобщава само за свалени дронове, без щети и жертви. А в телеграм канала на кмета на Харков Игор Терехов също няма никакво съобщение за щети и жертви - всичко към момента на публикуване на материала.

Още: ВИДЕО: Върти се, гори, пада и се разбива - руски военен самолет

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес