Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НАТО предупреждава Грузия за стъпка в грешна посока (ВИДЕО)

15 май 2024, 21:58 часа • 4942 прочитания

НАТО предупреди Грузия, че одобрението от нейна страна на ново спорно законодателство, заклеймяващо финансираните в чужбина НПО като „чуждестранни агенти“, е „стъпка в грешната посока“, пише Al Jazeera.

Позицията на Алианса идва ден след като Съединените щати предупредиха, че законът в „кремълски стил“ ще го принуди да преразгледа връзки със страната.

Позицията на НАТО

Алиансът смята, че това е „отдалечаване от европейската и евроатлантическата интеграция“.

„Призоваваме Грузия да промени курса и да зачита правото на мирен протест“, каза говорителят на НАТО Фара Даклала. Припомняме, че Грузия се стреми един ден да се присъедини към военния съюз. ОЩЕ: САЩ: Грузинският закон за чуждестранното влияние ще навреди на връзките ни с Тбилиси

Протестите в Тбилиси продължават

Протестиращи срещу закона "за чуждестранните агенти" отново излязоха по улиците на Грузия, пише белоруската опозиционна информационна агенция NEXTA.

Хиляди протестиращи срещу законопроекта в сряда блокираха ключови кръстовища в Тбилиси за втори пореден ден, което спря движението в голяма част от града. Вътрешното министерство на Грузия съобщи, че един мъж е бил арестуван за нападение срещу полицията по време на протест в понеделник, пише Reuters. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес