Нови данни за чудовищните руски жертви при Авдеевка (ВИДЕО)

14988
Нови данни за чудовищните руски жертви при Авдеевка (ВИДЕО)
Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/украински генщаб

20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, като изрично посочва, че данните му идват от украински офицер, който е коментирал, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, пак според разказа на украинския военен, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят, е мнението на украинския офицер.

За изминалото денонощие украинският генщаб отчита 1130 убити руски войници по целия фронт в Украйна, както и 20 унищожени руски танка плюс 36 унищожени руски бронетранспортьора.

Чували с руски трупове

Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя, че неговият източник му е казал следното: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от наша страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви – там се вижда и как руски войник стъпва на мина.

Германският анализатор коментира и, че украинският военен е споделил своето мнение за украинската контраофанзива в Запорожието и явно то изобщо не е за пред хора - "поради различни причини няма да го споделя", добавя Рьопке.

Развитие на бойните действия в Украйна

Има руски напредък при Степово (3 километра северозападно от Авдеевка) – това твърди руският военен блогър и пропагандист Семьон Пегов, като коментира една от най-важните точки за отбраната на Авдеевка: линията Красногоровка – Степово и коксовия завод. Само че геолокализирани видеокадри показват, че всъщност украинците най-вероятно са си върнали позициите в източната част на Степово (създаденият от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук популярен руски военен телеграм канал "Рибар" съобщи в началото на седмицата, че руснаците принудили украинците да напуснат Степово и да заемат позиции на запад от него, в гористите пояси там) – видеото показва как бронирани машини "Брадли" (Bradley) и "Бушмастър" (Bushmaster) обстрелват линия от руски позиции, като се използва и димна завеса за прикритие на машините (ВИДЕО).

На този фон, "Рибар" мълчи за Степово и тръби, че имало заети нови позиции от руснаците на юг, при жп възела Ясиноватска. А в сводката на украинския генщаб е посочено, че са отблъснати 30 руски пехотни атаки при Авдеевка – това е било най-горещото направление за последните 24 часа. Говорителят на украинската армия за Таврийското направление полковник Олександър Щупун изрично заяви, че е имало между 25 и 30% увеличение на руските атаки към Авдеевка през изминалото денонощие.

Интересното е, че според украинския генщаб не е имало руски атаки при Бахмут, но Семьон Пегов говори как руснаците постигнали тактически успех до Андреевка (10 километра юг-югозапад от Бахмут). "Рибар" пък посочва, че украинците водят разузнаване с бой в посока Горловка, но без да имат напредък.

В Запорожието и Херсонска област няма данни за промени на позиции – украинците удържат предмостието си в Кринки (30 километра североизточно от град Херсон и 2 километра източно от Днепър), продължават боевете и по линията Пойма – Песчановка - Подстепно (10 – 17 километра изток-югоизток от Херсон и 3-4 километра източно от Днепър):

Изрично украинското военно командване съобщи за успешен удар срещу руски команден пост при Олешки (7 километра южно от Херсон и 4 километра източно от Днепър). Украинският военен анализатор Константин Машовец също пише, че в района има активност, без обаче да дава подробности:

Също интересни новини от Източна Украйна – при Кремена руски доброволец е докарал вода и припаси на руски военни, само че е публикувал куп снимки и видеа от събитието в Телеграм. Съответно, украинската армия е геолокализирала снимките и видеата и е нанесла успешни удари, убивайки руски войници и унищожавайки поне 3 единици руска тежка военна техника – за това съобщи руският военен блогър и пропагандист Владимир Романов в канала си в Телеграм (връзка и превод на английски език ТУК). На този фон, геолокализирани видеокадри на стрелящ танк "Леопард" 2А6 източно от Синковка (8 километра североизточно от Купянск) подсказват известен руски напредък. Направлението към Купянск е било второто най-горещо през вчерашния ден според украинския генщаб – 12 отбити руски пехотни атаки. А Семьон Пегов пише, че в горския парк "Серебрянка" украинците си върнали позиции към Кремена – преди ден "Рибар" писа за руски напредък там.

ОЩЕ: Шойгу лъже като разпран за Днепър, руснаци го опровергават (ВИДЕО)

Междувременно, Deep State изкара данни колко километра окопи и защитни съоръжения са прокопали и изградили руснаците. Най-много са в Запорожието - 1869 километра, а най-малко са в Херсонска област - 886 километра:

Путин: Реторика и страхове

В дневния си анализ ISW (американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната) обръща внимание на изявата пред Г-20 на издирвания от Международния наказателен съд за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Путин говори по видеоконферентна връзка – знаково е, че американският президент Джо Байдън и китайският му колега Си Дзинпин не взеха участие в събитието, домакин на което беше Индия.

От ISW наблягат на реториката на Путин, като я оценяват на все по-антиизраелска. Причината – Путин използва израза "изтребление на мирното население в Газа". Отделно, руският диктатор пак говори как бил за мир в Украйна, но войната я повел "режимът в Киев" още през 2014 година с "Майдана" и то "срещу собствения си народ". С "Майдана" беше отхвърлено проруското управление на Виктор Янукович, който спря пътя на Украйна към ЕС, отказвайки да подпише споразумението за асоцииране с ЕС: Светът през 2014 година: Украйна – голямата промяна. Специално за "Майдана" точно преди Путин да говори пред Г-20 украинските служби обявиха край на разследването за множество убити и ранени демонстранти и че е внесен обвинителен акт именно срещу Янукович и много от доверените му в управлението хора: Край на разследването за кръвта и убитите на "Майдана": Официални обвинения. Поведението и ретортиката на Путин са стратегия за минимизиране на западната помощ за Украйна, категорични са експертите от ISW, които не вярват, че руският диктатор иска и е готов да води истински мирни преговори – той иска смяна на властта в Украйна и опазване на обявените териториални завоевания на Русия в Украйна.

ОЩЕ: Путин каза пред Г-20, че винаги бил "за" мирни преговори с Украйна, Байдън и Си отказаха участие

Междувременно, руското издание "Верстка" публикува материал, подсказващ как Кремъл действа, за да няма и капчица съмнение, че през пролетта на 2024 година Путин ще бъде преизбран. Нови мерки – да се плаща на недоволни роднини на мобилизирани, готови на протести. Самият Путин обяви на 15 ноември, че руските власти ще действат твърдо срещу "всяка вътрешна или чуждестранна намеса в изборите". Предвид категоричните резултати в социологическите проучвания в полза на руския диктатор е доста чудно защо Кремъл действа с такъв размах, коментират от ISW. В анализа на тръста се обръща внимание и на призив на ръководителя на Руския следствен комитет Александър Бастрюкин да се реформира руската конституция в посока ограничаване и дори елиминиране на гарантираните от нея граждански права. Самият Бастрюкин не уточнява в детайли каква точно реформа има предвид, но едва ли ще е нещо различно от руски национализъм (рашизъм). Не изглежда вероятно обаче Путин и близкият му кръг да действат скоро в тази посока предвид напрежението по различни оси, включително религиозни, смятат от ISW.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Първите F-16 от Дания ще пристигнат в Украйна до месец

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 14.05 - Каква е ситуацията в Харковска област?

Разкритие: Новият руски военен министър получавал грантове от САЩ

Кристалина Георгиева: Изкуственият интелект ще удари трудовия пазар като цунами

Михаел Рот: Европейската история в момента се пише в Тбилиси (ВИДЕО)

Фон дер Лайен: Не изключвам споразумение с Европейските консерватори и реформисти

Нещо важно за приемането на еврото в България през 2025 г

Мемоарите на Меркел излизат през ноември

Сърбия ще изпрати свой посланик в Киев за първи път след руската инвазия

Крал Чарлз удостои сина си Уилям с висше военно звание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа