Опитаха да откраднат медицинското досие на оперираната Кейт Мидълтън

6950
Опитаха да откраднат медицинското досие на оперираната Кейт Мидълтън
Снимка: Getty Images

Ситуацията около Кейт Мидълтън, която изчезна от полезрението след коремна операция, предизвикала масова истерия и породила множество конспиративни теории (дотам, че Кейт вече не е между живите). След фалшивата снимка с Кейт, слуховете за изневярата на принц Уилям и „инсценираното“ видео, стана известно, че тече разследване в болницата, където Кейт е претърпяла същата коремна операция - поради факта, че служител на болницата е опитал незаконно да получи достъп до медицински данни на принцесата на Уелс. Това съобщава „Гардиън“.

Ръководството на клиниката е трябвало да съобщи за инцидента на Службата на комисаря по информацията на Обединеното кралство (ICO) в рамките на 72 часа, но не го е направило. Сега срещу болницата е започнала вътрешна ревизия, а в самата клиника тече вътрешна проверка. Британската здравна министърка Мария Колфийлд вече предупреди, че болницата ще бъде изправена пред глоби и съдебни процедури, ако се установи, че персоналът на клиниката е имал незаконен достъп до медицинската документация на Кейт Мидълтън.

ОЩЕ: Една от последните фотографии с кралица Елизабет II също е била манипулирана (СНИМКА)

От клиниката на свой ред заявиха, че възнамеряват да разследват задълбочено инцидента и да предприемат всички необходими мерки - „следствени, регулаторни и дисциплинарни“. Директорът на болницата Ал Ръсел отеляза пред медиите, че целият персонал е напълно наясно със своите „индивидуални, професионални, етични и правни отговорности по отношение на поверителността на пациентите“: „В нашата болница няма място за онези, които съзнателно подкопават доверието на пациенти и колеги. ”

Инцидентът с предполагаемото изтичане на данни на принцесата на Уелс дори стигна до правителството: там заявиха, че правилата за поверителност във всяка болница трябва да се спазват стриктно и пожелаха на принцесата възстановяване: „Ние всички искаме да подкрепим принцесата на Уелс“, каза представител на британския министър-председател.

Припомняме, че през януари дворецът Кенсингтън обяви, че Кейт Мидълтън е претърпяла коремна операция и поради това няма да се появява публично няколко месеца. Никакви други подробности за здравословното състояние на принцесата не бяха оповестени публично и тази потайност от страна на кралското семейство в крайна сметка доведе до разпространението на конспиративни теории за здравето на Кейт: че тя е имала пластична операция, че това не е "коремна" операция, а отстраняването на матката, че Кейт е в кома, че е избягала от двореца, че е умряла.

На този фон дворецът публикува нова снимка на Кейт Мидълтън с децата й, но се оказа, че тя е фотошопирана, а представителите на принцесата трябваше публично да признаят това и да се извинят. Този скандал предизвика още повече спекулации за това къде и защо е „изчезнала“ Кейт Мидълтън. Сега те вече се говори, че принц Уилям е виновен за всичко - той беше заподозрян в изневяра със семейната приятелка лейди Роуз Ханбъри. Скоро след това по стечение на обстоятелствата онлайн се появи видео на двойката, в което те изглеждаха щастливи, а самата Кейт изглеждаше здрава, но малко хора повярваха в автентичността му: хората смятат, че Кейт във видеото е „фалшива“, а Дворецът крие.

Фалшивата вълна засегна и крал Чарлз III: преди няколко дни той беше обявен за мъртъв в интернет, а Бъкингамският дворец отново трябваше да направи официално изявление и да докаже кой крал е още жив, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: Кейт Мидълтън с коремна операция, ще се възстановява до Великден

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Как ще се развие войната: Украйна иска Patriot, но засега Гърция и Испания не дават

Русия продължава да пробива на запад от Авдеевка (ВИДЕО)

Германски изтребители прехванаха руски Ил-20 над Балтийско море, Полша два пъти вдига самолетите си заради руски атаки

Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО)

Русия стреля с "Кинжал" и пак удари украински ТЕЦ-ове

Какво следва: Крал Чарлз III с ограничени публични изяви по време на лечението си

Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа