Политически коментари в Москва след края на фестивала "Евровизия"

1315
Политически коментари в Москва след края на фестивала "Евровизия"
Снимка: Getty Images / Guliver

Коментарите в Москва за отминалото издание на престижния конкурс „Евровизия“ са разнопосочни, като преобладават негативните и умерените.

Според руските медийни експерти, песента на техния участник в "Евровизия" Сергей Лазерев е била изборът на европейските зрители, което според тях доказвало, че Европа желае Русия, но политиците в Брюксел са направили всичко възможно това да не стане.

Кои държави гласуваха за България на "Евровизия"

Поли Генова регистрира най-доброто представяне на България на "Евровизия" след като снощи тя успя да ни класира на 4-о място.Това прест...

Коментаторите в преките студия след края на „Евровизия" заявиха, че професионалното жури е било измислено от организаторите, за да спре Русия да победи. Известният руски изпълнител и продуцент на тазгодишния участник на Москва във фестивала, Филип Киркоров, каза, че ако правилата са били както през 2008 год. в Белград, където се проведе "Евровизия", то тогава Русия е щяла да повтори успеха на Дима Билан, които доведе фестивала в Русия.

В коментарите по време на гласуването, между водещите по телевизионния канал "Русия 1", се даваха позитивни оценки на българската песен и на Поли Генова, като не рядко я определяха като отлична. Още преди началото на конкурса Филип Киркоров направи прогноза, че България може да изненада всички и че песента й има много хубаво звучене, съобщава БНР.

Не липсваха и политически коментари, свързани с конкурса и украинската победа в "Евровизия". Според повечето руски наблюдатели, които все пак признаха превъзходството на украйнската изпълнителка Джамала, се открояваха тезите, които твърдяха как при евентуална победа на Русия на "Евровизия", всички европейски страни са щели да бъдат поставени в особена ситуация да решават дали да участват в организиран от Москва фестивал.

Сега тази дилема вече я няма, обобщи едно от музикалните руски издания и предстои да видим какъв домакин ще бъде Киев и дали ще повтори шведското издание, което тук беше оценено като невероятно от организационна гледна точка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа