Русия прехвърля нова партида тежка военна техника в Крим (ВИДЕО)

8057
Русия прехвърля нова партида тежка военна техника в Крим (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Доброволците от Conflict Intelligence Team (CIT) публикуваха снимки и видеозаписи от транспортирането на руска военна техника по железопътен транспорт от Нижни Новгород до Ростовска област.

Във видеото, както отбелязва CIT, може да се види пълният състав на комплекса "Бук", а на снимки – танкове Т-80БВ и Т-90М.

Анализатори са проверили данните в базата данни на руските железници и са забелязали, че и двата влака пътуват от Мулино до жп гара Неклиновка. Те отпътували на 22 и 24 август.

CIT по-рано отбеляза, че транспортирането на комплексите "Бук" свидетелства за прехвърлянето на голямо формирование. Анализаторите предполагат, че в този случай може да се говори за прехвърляне на целия трети армейски корпус или неговите боеспособни части. За формирането на трети армейски корпус в Мулино първо съобщи украинското разузнаване, обръща внимание CIT.

В Крым едет эшелон с тяжелой военной техникой из России. Состав заметили на железнодорожной станции Тамань, которая расположена у въезда на Керченский мост со стороны России. Видео в редакцию Крым.Реалии прислали читатели. https://t.co/V7200thKty pic.twitter.com/bZBWltPFoF

— Радио Свобода (@SvobodaRadio) August 27, 2022

Видео с военна техника на жп гара Таман, която се намира близо до Кримския мост, бе публикувано и от изданието „Крим.Реалии“. Изданието пише, позовавайки се на читатели, че на железопътните платформи са разположени инженерни и сапьорни машини, гаубици, танкове, бойни машини на пехотата, камиони и цистерни с гориво.

В същото време на фона на зачестилите взривове, зад които вероятно стоят украинските сили, Русия е решила да изтегли 10 от своите бойни самолети от окупирания Крим. Това се казва в секретен доклад на НАТО, с който разполага изданието Business Insider.

Според доклада на НАТО от 22 август „много е вероятно Русия да изтегли военновъздушните си сили в Крим, за да предотврати по-нататъшни атаки от страна на Украйна“. Твърди се, че руските въоръжени сили вече са прехвърлили десет от своите изтребители от Крим обратно на руска територия, за да избегнат допълнителни загуби на самолети. Става въпрос за шест изтребителя СУ-35С и четири прехващача МиГ-31БМ.

Въпреки тези маневри кримското летище Белбек близо до Севастопол остава „най-важното летище на Русия за осигуряване на въздушна подкрепа в Южна Украйна и над Черно море“, пишат представители на разузнаването на НАТО. В Белбек, по данни на Алианса, все още са дислоцирани около 32 руски изтребителя. Основно това са изтребители СУ-27, но има и малък брой съвременни СУ-35С и МиГ-31БМ.

Освен това Русия е увеличила броя на своите тактически ракети „земя-въздух“ в Крим, за да противодейства на по-нататъшни атаки от страна на Украйна, като например с дронове.

Украинските безпилотни апарати са трудни за откриване от руските системи за ПВО като цели. Този проблем е общ за всички сили, с които Русия разполага в Украйна, се казва в секретния документ.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Украйна извади от строя важен мост в окупирания юг

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Ранени и загинали при руска ракетна атака срещу Одеса (ВИДЕО)

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Газ като наркотици": Как Молдова може за една нощ да свали Путиновия режим в Приднестровието

Часов Яр ще стане изходен пункт за руската офанзива срещу Константиновка: Украински военен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа