Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руската армия превзе нова важна точка в битката за Донецка област (ВИДЕО)

21 февруари 2024, 12:44 часа • 4344 прочитания

Село Победа, което се намира в направлението "Маринка" на фронта в Украйна, е вече в руски ръце. Това съобщи един от най-активно следящите войната в Украйна украински профили в Twitter NOELReports (КАРТА). Официално от украинска страна коментар все още няма.

Победа е отдавна арена на бойни действия, като неговото значение касае миньорския град Угледар, който се намира в Донецка област, но по-близо до границата със Запорожие. Известно е, че селото се намира в низина и около него има позиции на висок терен - затова и не е ясно доколко този руски военен успех всъщност ще се материализира в нещо сериозно и дали изобщо ще се материализира в нещо сериозно.

NOELReports обаче публикува и КАРТА, касаеща цялото направление "Маринка" (основно Григоровка и Новомихайловка). За Новомихайловка изглежда вече ясно, че руснаците се целят да я обкръжат и след като я превземат, да продължат към Константиновка.

Какво е значението на село Победа и изобщо на направлението "Маринка" за бойните действия, вижте сутрешния обзор: Руснаци изобличиха Шойгу в нова лъжа за военен успех, HIMARS уби десетки руски войници (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес