Взривове в Крим, данни за ударен комплекс за ужасни за Украйна руски ракети (СНИМКИ)

22012
Взривове в Крим, данни за ударен комплекс за ужасни за Украйна руски ракети (СНИМКИ)
Снимка: принтскрийн/Twitter/NEXTA

Нови неприятни новини за руснаците на окупирания от тях полуостров Крим – на 23 август са се чули експлозии на няколко места.

Удар по руска база и комплекс за ракети "Оникс"

Едно от тях е Оленивка - в крайната западна част на Крим, в близост до езерото Лиман и до национален природен парк. Взривът там е бил в руски военен обект на нос Тарханкут.

Напоследък там има много нови обекти и не е ясно кой точно е бил засегнат, пише местният „Телеграм“ канал „Кримский ветер“.

Има съобщения, че в Крим е бил ударен брегови противокорабен ракетен комплекс "Бастион", който може да носи ракети "Оникс".

Ракетите "Оникс" са едни от най-трудните за украинската ПВО, защото сменят траекторията по време на полет и могат да летят много ниско над земята, което им позволява да избягват засичане с радар. Няколко обстрела по Одеса бяха направени с включване на "Оникс" и те доведоха до големи щети по пристанищната инфраструктура.

Само модерни системи като Patriot и Iris-T могат успешно да противодействат на "Оникс", но Украйна няма толкова много системи от този вид, за да защитава всичко уязвимо.

Поразени радарни станции

Съобщава се още, че са поразени радарни станции на нос Тарханкут. Имало е общо 7 взрива. Руската противовъздушна отбрана е останала неактивна в този сектор, гласи още информацията. Все още няма никакви данни от официалните власти.

Преди това на Тарханкут бе ударена радарната станция 48Я6-К1 "Подлет". Този радар е предназначен за откриване на въздушни цели на малки височини в трудна среда на заглушаване. Той издава обозначения на цели за руските системи за противовъздушна отбрана - С-300, С-400 и др.

Още взривове

Отделно, според свидетели, цитирани от канала, е имало взрив на сметището в Старокримско. Става дума за експлозия на скрап - толкова мощна, че в най-близките села са се включили аларми на автомобили. Експлозия е била чута и във Феодосия.

Днес Украйна празнува Деня на националния флаг. Утре, 24 август, е Денят на независимостта на Украйна и вече има предупреждения да се очаква масиран руски обстрел по цели в страната.

"Нови изненади"

Украинският топ разузнавач Кирило Буданов обеща, че скоро ще има нови изненади в Крим: "Ще видите до няколко дни". Същевременно обаче той каза и че руснаците подготвят нови четири "групи" в Крим за спиране на украинската контраофанзива, а досега такова нещо не се е случвало.

За да пазят Кримския мост от удари с морски дронове, руснаците обмислят да направят "водна стена", като потопят няколко ферибота на ключови позиции. Според украинското разузнаване - руският план е да бъдат потопени поне 6 ферибота.

Още: Украинците пробиват: Руските мерки как да се избегне разгром (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик, след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа