Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хари Кейн спаси Байерн от нов резил (ВИДЕО)

24 февруари 2024, 22:09 часа • 2649 прочитания

Хари Кейн спаси Байерн Мюнхен от пореден резил. Английският национал, който пристигна на „Алианц Арена“ през лятото от Тотнъм, реализира и двете попадения за успеха на баварците с 2:1 над тима на РБ Лайпциг в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. За „биковете“ точен бе Бенямин Шешко.

Байерн поведе в началото на втората част

Двубоят бе доста равностоен през първата част като и двата тима създадоха по няколко положения за гол, но до такъв не се стигна. Малко след старта на второто полувреме Хари Кейн се възползва от подаване на Джамал Мусиала и не остави никакви шансове на вратаря на гостите.

Победният гол падна в 91-ата минута 

HARRY SECURES ALL THREE POINTS 🎉🎉🎉

Posted by FC Bayern München on Saturday, February 24, 2024

Около 20 минути преди края на редовното време РБ Лайпциг изравни. Дани Олмо намери отлично Шешко, който матира Мануел Нойер за 1:1. В първата минута на даденото от съдията продължение на двубоя Байерн все пак стигна до победен гол, който бе дело отново на Хари Кейн.

След успеха си баварците събраха 53 точки, но продължават да изостават от основния си конкурент за титлата Байер Леверкузен. „Аспирините“ са първи в Бундеслигата с 61. Трети е отборът на Щутгарт с 47.

Бундеслига, 23 кръг

Унион Берлин – Хайденхайм 2:2

Щутгарт – Кьолн 1:1

Вердер Бремен – Дармщад 1:1

Борусия М – Бохум 5:2

Байерн – РБ Лайпциг 2:1

Снощи Байер Леверкузен победи трудно Майнц.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес