Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С 1 точен удар Наполи запази шансове срещу Барса, Порто разплака Арсенал в края (ВИДЕО)

21 февруари 2024, 23:56 часа • 4374 прочитания

Наполи и Барселона завършиха 1:1 на стадион "Диего Марадона" в първия осминафинален сблъсък между двата отбора в Шампионска лига. Попаденията паднаха през второто полувреме. Роберт Левандовски изведе каталунците напред в 60-ата минута, но Виктор Осимен изравни в 75-ата с единствения точен удар на "партенопейците".

Барса материализира натиска си чрез Левандовски

През първата част възпитаниците на Шави бяха по-активни. Те създадоха няколко положения, но при всичките стражът Алекс Мерет се намеси подобаващо и се оттегли на почивката със суха мрежа. През второто полувреме Барса продължи да натиска. Логичното се случи в 60-ата минута, когато Левандовски се възползва от асистенция на Педри и откри резултата.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Интер излъга Атлетико в Шампионска лига, Дортмунд си остави недовършена работа (ВИДЕО)

Виктор Осимен изравни

Четвърт час преди да изтече редовното време Осимен се пребори с Иниго Мартинес и възстанови паритета. В заключителните секунди Гюндоган отправи изстрел, който мина близо до целта - 0:0.

Шедьовър съкруши Арсенал в края

В другия двубой от надпреварата Порто подчини Арсенал с минималното 1:0. На стадион "До Драгао" в герой за "драконите" се превърна Галено, който отбеляза феноменален гол в четвъртата минута от добавеното време на срещата. В хода на мача 26-годишният бразилец разтресе гредата. "Артилеристите" завършиха сблъсъка без шут в рамките на съперниковата врата. 

ОЩЕ: Гордост! Български детски отбор срази два пъти Барселона (СНИМКИ)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес