Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трик за бързо и лесно връзване на доматите

11 юни 2024, 13:50 часа

Ако сте градинар и повече от всичко искате тази година реколтата да е наистина богата, то крайно време е да научите един трик за бързо и лесно връзване на доматите. Сигурни сме, че ще останете безкрайно доволни от крайния резултат. Не само ще спестите време, но и зеленчуците ще растат по-бързо от всякога.

Как е правилно да се връзват доматите?

Да си кажем честно връзването на доматите не е никак сложно. Няколко са методите за връзване, които градинарите използват – с пергола, с дървени колчета или с въже.

Още: Кога трябва да се поливат доматите с мая за обилна реколта?

Днес обаче ще споделим кой способ отнема най-малко време и е най-лесен.

Няма значение какъв сорт домати сте решили да засадите, то ваша е отговорността да помислите за самото връзване, което всъщност осигурява на растението стабилност по време на растеж.

Отделно от това връзването предпазва растенията да не се вплитат едно в друго. 

От вас се изисква да направите по-хлабава бримка на въже под втория лист на растението. След това с въжето се обикаля около стъблото. Прави се втора бримка и пак се омотава около стъблото. Получават се приблизително 3-4 бримки, но много зависи от височината на самия храст. След това въжето се фиксира за рамката на оранжерията.

Още: Научете тези народни рецепти за естествено подхранване на домати

Благодарение на този метод доматените растения са добре укрепени и няма опасност стъблата да паднат под тежестта на доматите.

Задължително се възползвайте от този трик за лесно и бързо връзване на доматени растения. Ще останете очаровани от крайния резултат!

Трикове от градинарите за успешна реколта от домати

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес