15% ръст на туристите това лято очакват в Созопол

18652
15% ръст на туристите това лято очакват в Созопол

Очакваме 15% ръст на туристическите посещения в Созопол, каза Бургас Калина Павлова, директор на дирекция „Икономически дейности, местни данъци и такси на община” Созопол, предаде Фокус.

Тя очаква традиционно силен сезон и първите туристи вече са факт в града. Общината и тази година се представя на туристическото изложение в Бургас с материали за културно-историческите обекти в града, както и археологическите открития в Созопол и Черноморец.

Банско привлича с богата културна програма и през лятото

Курортът Банско отдавна се окичи с признанието за зимна столица на Балканите. Амбицията на общината обаче е да се превърне през лятото...

Тази година фокусът на изложението е туризъм за всяка възраст. Соня Енилова, председател на Бургаската регионална туристическа асоциация, главен организатор на форума, посочи, че идеята е да се привлекат туристи и над 55 години, за които както страната ни, така и регионът има всички дадености.

Добрите практики в тази област както и привличането на тези туристи бяха представени на пресконференция в рамките на проект TOURAGE "Developing Senior Tourism in Remote Regions” по програма INTERREG IVC.

Тази година летният сезон на практика бе открит с група австрийски пенсионери, които на 24 април пристигнаха в Слънчев бряг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини