80% от посетилите България искат да се завърнат

13088
80% от посетилите България искат да се завърнат

Създаването на интегриран бранд на дестинация България е един от най-важните проекти в туризма. Той ще е от полза за развитието на целия бранш чрез интегриране на комуникацията и по-високата конкурентоспособност на страната. Това заяви в Поморие зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, предаде КРОСС.

Той участва в информационна среща за първата фаза от проекта „Разработване на бранд „България, продуктови и регионални брандове и въвеждане на интегриран бранд мениджмънт" по оперативна програма „Регионално развитие". 

Очаква се новият бранд да бъде въведен през есента на 2013 г.

Резултати от изследвания в България и на 10 чуждестранни пазара сред туристи, туроператори и турагенти сочат, че страната ни се свързва предимно с морски туризъм и достъпна цена. 

Положителното отношение към България е много по-високо сред чужденците, които вече са били в България, в сравнение с тези, които не са идвали у нас. Този факт води до висока обща удовлетвореност от почивка в България - при около 90% от чуждестранните туристи. Декларирана е и лоялност към дестинацията със склонност за повторно посещение при над 80% от тях.

Редактор: Десислава Ушатова

Намаляват пътуванията в чужбина

Пътуванията на български граждани в чужбина през септември 2012 г. са 334.0 хил., като е регистрирано намаление както спрямо август 2...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com