Бащи зарадваха с подаръци за Коледа самотна майка с две деца

40435
Бащи зарадваха с подаръци за Коледа самотна майка с две деца

Преди година и половина Йорданка Митева и двете й деца избягват в родопското село Забърдо, за да се отърват от системните побоища и тормоз на бившия съпруг, разказва БТВ.

Трима татковци, лишени от правото да празнуват Коледа и Нова година със своите деца, решиха да направят щастливи Илиян и София. Фондация "Бащи за отговорно родителство" и асоциация „Детство и с тати" подариха на бедстващата майка и децата й пералня и много лакомства.

Празнична трапеза и за лишените от свобода, пишат есета за Коледа

Трапеза с традиционните християнски ястия за Бъдни вечер ще имат лишените от свобода в затвора в Пазарджик. Това каза за Радио „Ф...

„Поради това, че се опитах да занеса подарък на сина ми и жена ми показа една забрана, която дефакто не е влязла в сила. Бях задържан в Трето РПУ в ареста и Бъдни вечер го изкарах там. Като не мога да имам моето дете, всяко дете, което се радва за мене е... много е приятно да видиш едно дете колко е щастливо и как се радва искрено”, коментира Стефан Стефанов, баща, фондация "Бащи за отговорно родителство".

„Аз съм един от татковците, който не може да изкара Коледа или Нова година с детето си. И просто реших да направя този жест към тези деца, които в момента са без баща. Ще се преоблека като дядо Коледа и смятам да им занеса на децата един чувал с подаръци - това, което трябваше да направя на моето дете...но аз пак ви казвам - съжалявам, че не мога да го направя”, заяви и Стоян Колев, баща, фондация "Бащи за отговорно родителство".

Дядо Коледа пристигна в родопското село Забърдо с ден закъснение, но донесе много радост. Най-жадуваният момент се оказва разопаковането на огромния чувал с подаръци под елхата. Така дядо Коледа се превръща в добрия татко, който не отсъства от дома и дарява с ласки децата си.

10 дни след репортажа на БТВ, семейство Митеви получиха дузина колети с храна, пари и дори битови уреди. За една по-щастлива Коледа.

22 компании организираха коледни събития в помощ на изоставените деца

Служителите на 22 водещи компании се включиха в коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - „Тази Коледа чудеса...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини