X
 
 

Благородно: Село Брестовица се обедини в помощ на нуждаещи се жители

7363 2
Благородно: Село Брестовица се обедини в помощ на нуждаещи се жители
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Стотици хора от пловдивското село Брестовица се обединиха около идеята да направят тази Коледа по-щастлива за много от жителите му. В рамките на няколко месеца те отделяха от своите средства и събираха храни и продукти за нуждаещи се съселяни.

Близо 40 човека бяха зарадвани в навечерието на един от най-светлите християнски празници. Те получиха торби с продукти, събрани в рамките на кампанията „Дари надежда на нуждаещ се за Коледа“. Основни инициатори на благородната кауза са Георги Пенев, Даниела Кренчева, Даниела Кадийска, Мария Стоянова, Емилия Иванова, Кристиана Христова, Илина Дамянова, Любомира Праматарова, Мария Манолова, Цветелина Маринова, както и стотици жители на село Брестовица, които са отделили от своите средства, за да направят празника по-весел за своите приятели и съседи. В акцията се включиха и магазините, в които се събираха продуктите.

Организаторите на кампанията имат намерение тя да се превърне в традиция. Те са категорични, че няма да забравят своите приятели и в бъдеще отново ще бъдат до тях, за да им осигурят отново по-светли и щастливи дни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители