Благотворителен търг "Станимира Петрова и шампиони" помага на майка, нуждаеща се от лечение (СНИМКИ)

6789
Благотворителен търг "Станимира Петрова и шампиони" помага на майка, нуждаеща се от лечение (СНИМКИ)
Снимка: Станимира Петрова

Благотворителен търг под надслов "Станимира Петрова и шампиони" организира асеновградската спортистка, заслужила си безапелационно първото място в надпреварата по бокс за жени на Европейските олимпийски игри в Минск, Беларус. Идеята на Станимира е да се помогне на една жена, която се нуждае от средства за лечение, да сбъдне мечтата си - отново да може да ходи.

Българската боксова гордост се вдъхновява от "Момиче за милиони"

Мечтата ми беше да стана актриса, но никога не съм го мислила сериозно. Това сподели пред Нова телевизия Станимира Петрова – акту...

Йорданка Митева от Ямбол е претърпяла тежка катастрофа, която е променила целия й живот. Вследствие на травмите си, жената е останала с обездвижени крайници. Тя е майка на две деца, които отглежда сама и те разчитат изцяло на нея. И в този момент единствената мечта на жената е да бъде здрава и пълноценна. Възможността това да се случи е само чрез провеждане на скъпоструващо лечение в чужбина, което тя не може да си позволи.

Станимира Петрова е станала посланик на фондация „Докосни щастието“, като е осиновила каузата на Йорданка Митева. "Аз избрах да я подкрепя в нейната битка и заедно да спечелим", каза боксьорката. И понеже заедно хората са по-силни, тя и други шампиони се обединяват в името на благотворителността и доброто. Всеки от спортистите, подкрепилите каузата на Йорданка, ще дари своя скъпа вещ, като ръкавици, медал, екип или друго, която представлява безценен спомен от звезден миг в кариерата му. Те ще бъдат обявени на онлайн търг в дарителската Facebook страница на жената „Да победим заедно с Йорданка“.

Вещите ще бъдат публикувани на групи. Търгът ще е с продължителност 20 дни от датата на обявяването му. След като изтече първият етап ще последват и следващи с нови вещи и отново всеки ще може да наддава в срок от 20 дни. Тази практика ще продължи докато бъдат изчерпани артикулите. Търгът ще стартира до няколко дни, а след изтичане периода за наддаване и на последната обявена вещ, отново в официалната страница ще бъде публикувана информация за събраните и дарени на Йорданка Митева средства, обясни за Actualno.com Станимира Петрова.

Световната ни шампионка по бокс се надява спортът да става все по-популярен

Много се радвам, че хората чуха за женския бокс, каза световната шампионка до 54 килограма при аматьорите Станимира Петрова, предаде БГ...

Тя уточни, че тази благотворителна инициатива не само ще промени един живот, но и ще зарадва спортните фенове. Те самите също ще станат част от благородната кауза и едновременно, ще се докоснат до най-големите успехи на български спортисти. Сред първите дарени вещи, освен екипът на Станимира Петрова, са ръкавиците на Петър Лесов, който е олимпийски шампион от Москва през 1980 г. С тях той е спечелил първата световна титла по бокс за младежи в Йокохама, Япония през 1989 г. Друга вещ е книгата "Бий, за да те уважават" на Ивайло Маринов, който е олимпийски шампион от Сеул от 1988 г. Милка Манева, която е вицеолимпийски шампион по вдигане на тежести от Лондон през 2012 г., дарява подписана тениска и плакет за спортист №1 на община Смолян. Очаква се в благотворителната инициатива да се включат и още големи имена от спорта на България.

"Вярвам, че човек има ли желание, винаги ще намери начин, за да донесе промяна към по-хубаво. Истината е, че всички носим отговорност към нашето общество. Всеки един от нас може да помогне по свой собствен начин. Съществува една част от обществото, за която ние рядко говорим и не виждаме всеки ден. Но тези хора имат нужда от нас. Случило им се е нещо, инцидент, който тотално е преобърнал живота им. Загубили са възможността си да ходят, да се движат свободно и да вършат на пръв поглед дребни неща, които всъщност са от огромно значение за съществуването им. Заради това, тези хора се превръщат в затворници на собствените си тела, както се е случило и с Йорданка. Аз съм здрава и имам възможност да й помогна. Защо да не го направя? Искам да помагам на хората с каквото мога! И онези, които се нуждаят от подкрепа, също като мен вярват, че помощта не се изразява само в парични средства, а тя е много повече от това", сподели емоционалната Станимира Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини