България с ново лого, налагането на бранда започва от септември

27984
България с ново лого, налагането на бранда започва от септември

Налагането на националния туристически бранд "България" ще започне от септември 2013 г. Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на представянето на новото лого на България като част от проекта за туристически бранд "България".

Трябва да се разработят в момента комуникационните мероприятия, които са предвидени и информационно-рекламни материали, които ще бъдат разработени. Проведени са тестове на 4 визуални концепции в 11 държави, за да се избере тази концепция спрямо резултатите от проучванията.

Каним индийците на голф и СПА

Индийски туристи, които да играят голф у нас и да пристигат за спа ваканции, ще канят родни компании по време на изложение в Делхи и ...

Логото е само визуалният ефект от цялата свършена работа, обясни Маринов. По негови думи е разработена национална бранд стратегия за националния туризъм. Проектът за изготвянето на туристическия бранд "България" струва 1 400 000 лв. – това е сумата, предложена от изпълнителя. По Оперативна програма „Регионално развитие” са отпуснати 2 800 000 лв. за изготвянето на туристическия бранд.

Логото и слоганите към самия бранд са за национален туристически бранд, а розата е бранд на държавата и тя си остава, подчерта Маринов. „Розата, която е в момента – има различни тълкования на това какво е. Тя си остава лого на страната”, каза заместник-министърът на икономиката.

След регистрация в платформа, която ще бъде пусната през март, всеки ще може да ползва логото и слоганите на бранда без ограничения.

Очаква се възходящо развитие на туризма през 2013 г. според данни на туроператорите, заяви Маринов, цитиран от Фокус. „За конкретни цифри ще можем да говорим след края на март. Що касае бранд стратегията – това е стратегия с хоризонт 10-15 години”, каза Маринов.

Туристическият бизнес очаква най-силната си година

През миналата година ръстът в туристическия бранш е бил 22%, а през тази се очаква той да достигне 32 процента, сочат данни на МИЕТ, ци...

„За първите 5 години очакваме около 25% ръст на туристите, на приходите. След изпълнението на самата стратегия – заложените резултати са за удвояване на сегашния обем чуждестранни туристи, които посещават България”, каза още Маринов.

Той посочи, че идеята на самия бранд е, че той включва палитра от конкретните предимства на България като дестинация. Има елементи за слънце, за роза, за море, за планина, за културно наследство. Самите 10 подбранда – те също се отличават по цвят и елементи в тях, обясни Маринов.

По думите на заместник-министъра на икономиката идеята на бранда е да накара турист, който е бил в България, да се върне отново да я разгледа. Има множество елементи в самото лого, които отразяват многоообразието от възможности на България като туризъм, каза още Маринов.

Редактор: Десислава Ушатова

Повече туристи от Русия, Беларус, Молдова, Украйна по Южното Черноморие

През последните години се наблюдава търсене на услугата Детски лагер в България от пазара в Русия, Украйна и Беларус. Това каза председ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини