Долна Градешница отдавна е в еврозоната на мръвките

37482
Долна Градешница отдавна е в еврозоната на мръвките

Село Долна Градешница се превърна в най-голямата скара в Югозападна България. Десетки жители на селището хранят пътуващите по магистралата за Гърция с най-вкусните мръвки, предаде Стандарт нюз.

Вече 16 години дим се вие край главен път Е-79 от сутрин до вечер. Трудно е да устоиш на аромата на печено, който се носи от десетките заведения в района, построени до международното шосе за южната ни съседка. Само че кризата не е подмина и стопаните на търговските обекти.

Сърбин изяде 200 кебапчета за един час и изпадна в кома

Електронната страница на сръбския "Курир" съобщи, че в град Лесковац по време откриването на прословутата "Рощилиада" Милош Райкович от...

"В последните 2-3 години клиентите ни намаляха. Просто се пътува по-малко. Преди столичани често отиваха по бизнес до Гърция, но сега не е така. По-малко са и тираджиите, и чужденците. Консумацията също не е като преди", твърдят ресторантьорите край Долна Градешница. Преди кризата шофьорите на камиони се отбивали, хапвали пържола, гарнитура, салата. В момента повечето от тях спират тировете и дори не слизат, подават двулевка и вземат две кюфтета с две филии хляб, след което продължават по пътя си.

"Мръвките ни са страхотни, струва си човек да ги опита. Всички скари са на дървени въглища, месото винаги е прясно. С качеството на храната компромиси не правим. Защото всички имаме редовни клиенти. Ние отдавна сме в еврозоната, че от обслужването и стоката ни са доволни и нашенци, и чужденци", категорични са кръчмарите край главен път Е-79.

Магистралата няма почивен ден, затова всеки ден са тук. Напоследък нещата леко потръгнали, надяват се да забравят за кризата, за да продължи магистралата да храни половината жители на селото в община Кресна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини