"Гордея се с труда на моите родители" - да научим децата си на ценността на труда

12576
"Гордея се с труда на моите родители" - да научим децата си на ценността на труда
Снимка: БГНЕС

На 2 ноември, понеделник, националната инициатива на българския бизнес, насочена към възраждане на труда като ценност „Гордея се с труда на моите родители”, ще се проведе за трета поредна година в 21 компании, в 19 града в страната. Идеята е със специално разработени програми и игри бизнеса да покаже на децата на своите служители защо трудът на родителите им е важен. Тази година децата ще се запознаят със 115 професии от повече от 15 секторa на икономиката.

Целите на програмата са да разкрие пред децата творческата страна на труда, да бъдат демистифицирани парите като ценност и да бъде ясно показано, че те са измерител на приноса на всеки трудещ, който той има за създаването на крайния продукт или услуга. Днес изграждането на адекватна ценностна система е резултат не само на семейната и училищна среда, но и грижа на бизнеса, тъй като родителите са все по-ангажирани с живота на компаниите, в които работят.

Гордея се с труда на моите родители от ДЗИ

ДЗИ отвори вратите си за децата на служителите в рамките на инициативата Гордея се с труда на моите родители. Деца на служители, на въ...

„Гордея се с труда на моите родители” осветява ясно няколко тенденции: завръщане към онаследяването на професията, осмисляне на собствения труд от страна на служителите и на неговата ценност, разширяване на възможностите за ранно кариерно ориентиране чрез съпреживяване на професиите от страна на децата. Наблюдава се и нарастваща съпричастност на все повече служители на компаниите, без да са пряко ангажирани с реализирането на инициативата.

Устойчивостта на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители” води до естественото й разширяване и надграждане. Тази година нейният финал ще бъде „Базар на професиите”, отворен за всички родители и подрастващи.

От 2014 г. се осъществява обмен на деца между компаниите, като по този начин те получават възможност да научат за повече и различни професии. “Гордея се с труда на моите родители“ е програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. Тази есен в 21 компании ще гостуват повече от 600 деца от 19 града – Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Гоце Делчев, Гълъбово, Девня, Димитровград, Карлово, Кърджали, Пирдоп, Плевен, Пловдив, Сливен, София, Панагюрище, Перник, Пирдоп и Сливница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини