Овчаров откри втора пещера утроба

13981
Овчаров откри втора пещера утроба

Родният Индиана Джоунс откри втора пещера утроба. Заедно с екип на Нова тв проф. Николай Овчаров направи уникална експедиция на скалния феномен Лъвската глава, намиращ се над устието на р. Ропотамо. Природният феномен има вулканичен произход, предаде Стандарт нюз.

Лъвската глава е оформена преди 65-70 млн. години. Там се е образувала пещера, дълбока около 5 м. В нея археологът и тв екипът влезли чрез специална алпийска техника. Те се озовали там по сигнал на зрител на частната медия.

Овчаров препогреба "вампира"

Вторично погребение на мъж, който е бил погребан с ритуал против вампирясване, извърши днес археологът проф. Николай Овчаров. Той пр...

Точно по обед слънчев лъч прониквал в тясната цепнатина и се проектирал върху скалата. Точно преди 10 г. над кърджалийското село Ненково екипът на проф. Овчаров откри първата известна Пещера утроба. С тези съоръжения траките си представяли символичното оплождане на утробата на Земята или Великата богиня майка от слънчевия фалос на Небесния бог, което създавало новата година и осигурявало плодородието. Оформянето на такива светилища изисквало отлично познаване на движението на небесното светило и точно изчисляване по посоките на света.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...