X
 
 

Близък на починалия пред столична болница мъж: Той не получи човешка помощ

2816 3
photo of Близък на починалия пред столична болница мъж: Той не получи човешка помощ
Снимка: iStock/Guliver
Възрастен мъж почина вчера пред болница в столицата, малко, след като е бил изписан. Близки са потърсили помощ, но никой не се е отзовал.

Аз стоях отвън и чаках. Болният падна, поседях известно време, той пъшкаше и реших, че няма да го качвам в колата си, защото този човек си беше за болница. Това разказа пред bTV Пламен Стойков, който отишъл да помогне при изписването на в последствие починалия човек, който бил вуйчо на негов приятел.

Мъж почина на прага на столична болница, след като е бил изписан

Възрастен мъж почина пред болница малко, след като е бил изписан. Близки са потърсили помощ, но никой не се е отзовал. „Човекът ...

"Върнахме се в болницата, чакахме някой да слезе от хирургията. След това влезе някой да го разпитва за социалния му статус. Звъннахме на 112, хората взеха присърце случая, но беше късно", обясни Стойков.

"Казаха ми, че някой ще слезе от хирургията. Не знам кой слезна, в България медиците не носят баджове. След като стана ясно, че няма да му окажат помощ, се принудих да звънна на 112. След като дойде спешна помощ влязох в кабинета на директора на Пета градска. Не може да лежи пред болница и никой да не му оказва помощ", допълни Стойков.

Той разказа, че слезналата служителна обяснила, че човекът можело да симулира. Много били хората, които го правили, за да си осигурят подслон.

"Може би са прави, че нямат право да излизат от болницата, но ние сме длъжни са променим като общество правилата. Той не получи човешка помощ, за медицинска не знам. Трябва да бъдем малко повече човеци. Да си на прага на болницата и да се налага да звъниш на 112 не съм го виждал никъде. Те не казаха няма да помогнем, казаха - момент, ще слезе някой. Но никой не слезе. Ако не са за тази работа - да си търсят нова", заяви очевидецът.

Мъж почина на прага на столична болница, след като е бил изписан

Възрастен мъж почина пред болница малко, след като е бил изписан. Близки са потърсили помощ, но никой не се е отзовал. „Човекът ...

"Пациентът е бил с множество заболявания. Бил е изписан стабилен, в добро състояние. Нямам информация близките да са потърсили помощ от колегите", заяви Борил Петров, директор на Пета МБАЛ, София.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ИМПЕРИАЛИСТ 2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 месеца Профил на трол?
  В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект виж още ›› е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Безумието на един народ, „От тази копелдация,ти искаш да правиш нация,не става” Весели празници.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Точно!
  : 0 !