X
 
 

Мъж почина на прага на столична болница, след като е бил изписан

2057 1
photo of Мъж почина на прага на столична болница, след като е бил изписан
Снимка: iStock/Guliver
Възрастен мъж почина пред болница малко, след като е бил изписан. Близки са потърсили помощ, но никой не се е отзовал.

„Човекът излезе подпрян на племенника си, обаче колабира и не може да стане. Вика "Боже, Боже", не може да стане”, каза Пламен Стойков пред Нова телевизия. Той отишъл да помогне при изписването на в последствие починалия човек, който бил вуйчо на негов приятел. Въпреки че са пред болница, никой не се притичва на помощ.

Почина детето, изоставено от родителите си в пловдивска болница

Почина 7-годишно дете, изоставено от родителите си в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, съобщиха за Нова телевизия от лечебното зведение. ...

„Отидох на регистратурата, почнаха да ме разпитват от коя хирургия бил, как се казва. Аз им казах, че не ме интересува, да изкарат някой, защото човекът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и почна да го пита за социалния му статус и за това, дали е женен или осигурен”, разказа Стойков.

След това излезе една друга жена и вика вие тука знаете ли дом си търсят, тука клошари, ние само ги къпем... викам, госпожо! Ако, искате, вика, ще го закачим на всичките машини да видите, че е добре, викам виталният му статус не изглежда добре! Той вика е изписан, всичко е прегледано!”, добави той.

Обажда се на 112 – линейката дошла след половин час, но вече било късно. Болницата има и спешен кабинет, но според директора никой лекар или медик не е знаел, че пред лечебното заведение има човек в безпомощно състояние.

„В момента тече проверка между колегите, дали са били информирани и ако са, защо не са реагирали. Ще разчитам на всичките техни мнения - и на регистратура, и на персонала”, каза Борил Петров, директор на Пета МБАЛ, София.

Шефът на очната болница подаде оставка, свикват спешно ОбС – Варна

След като целият персонал на очната болница във Варна подаде предизвестие за напускане, вчера оставка е подал и управителят й д-р Русла...

Починалият мъж е бил на 71 години с множество заболявания. „Лекувал се е от месец февруари в Пета градска болница. Получил е тъй наречената „внезапна смърт” пред болницата, която причините може да бъдат други, не са ясни още, но могат да бъдат много”, добави Петров.

„Нещо е много повредено в тази система. За да може човек в болница, в цивилизована държава в ЕС, да умре на улицата - изписан от болницата, значи има нещо много повредено”, заяви от своя страна свидетелят на инцидента Пламен Стойков. В болницата започна проверка по случая.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ВАШТО МАМЕ АЛЧНО И НЕЗАДОВОЛЕНО! 1 ВАШТО МАМЕ АЛЧНО И НЕЗАДОВОЛЕНО! преди 3 месеца Профил на трол?
    ИЗПИСАН Е ДА НЕ УМРЕ В БОЛНИЦАТА И ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ! Щом е умрял на прага на болницата, ЗНАЧИ Е КЛОШАР ПО ЛОГИКАТА НА МЕДИЦИНСКИЯТ ПЕРСОНАЛ!
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...