Доц. Кунчев: Диспутът ще се превърне в караница на много ниско ниво

8020
Доц. Кунчев: Диспутът ще се превърне в караница на много ниско ниво
Снимка: Министерски съвет

"Нивото е много ниско. Малко ми е омерзително да се занимавам с такива неща и затова досега избягвах да влизаме в тези подробности. Още повече някои от членовете на групата, която ни кани на диспут, си позволиха и отидоха твърде далече", заяви в предаването "Карай направо" по НОВА ТВ главният държавен здравен инспектор доцент доктор Ангел Кунчев. Той коментира поканата на доцент доктор Атанас Мангъров за публичен дебат по темата за коронавируса.

Кунчев се оплака в ефир, че е бил заплашван, че ще им организират хора, които вечер да им звънят с думите: "Искаш ли да ти се случи това, което на генерала спретнахме". Главният държавен инспектор заяви, че няма против да се изразява лично мнение публично. "Слушах изявите и на Мангъров, и на доктор Първанова. Абсолютни глупости се говориха и не виждам общата основа, върху която можем да водим научен спор", заяви Ангел Кунчев. Според него, "диспутът ще се превърне в караница, и то на много ниско ниво с долнопробни подхвърляния и претенции". Доцент Кунчев призна, че и той, и цялата система е преуморена и "е на ръба на оцеляването", затова трябва да се щадят хората, които вършат тази работа.

Доц. Ангел Кунчев: Нещо става с тоя вирус

„Нещо става с този вирус. В специализираните издания се описват хора, които са много ефективни разпръсквачи на вируса, а има и до...

"Не трябва да се омаловажава трудът на служителите. Аз не уча доцент Мангъров как да лекува децата от инфекциозни болести, много моля и той да не ме учи на епидемиология", категорично заяви Кунчев. "Вирусът продължава да ни изненадва. Очакването беше да вървим към приключване на епидемията, а не към нова вълна. Хората все по-трудно възприемат ограничителните мерки, но в същото време нямаме право да не се съобразяваме с тях", допълни доцент Ангел Кунчев.

Той посочи, че най-голямото притеснение е общото чувство на преодолян проблем, което кара хората да не изпълняват дори общоприетите мерки и да живеят по старому. Кунчев подчерта, че разпространението на вируса не е само поведението на гражданите. По думите му има промяна и в характеристиката на вируса. Една от особеностите е, че начинът на предаване понякога е изключително ефективен, а друг път - не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com