Ефектът на "Ивермектин" за лечение на коронавирус - данни от проучването на фирма на Домусчиев

21955
Ефектът на "Ивермектин" за лечение на коронавирус - данни от проучването на фирма на Домусчиев
Снимка: iStock/Guliver

След като в края на януари, 2021 година, фирма "Хювефарма", която е на Кирил Домусчиев, публикува прессъобщение за добър ефект на препарата "Ивермектин" при лечение на новия коронавирус (COVID-19), сега вече им повече подробности за проучването. Припомняме, че то е многоцентрово, рандомизирано, двойно сляпо, плацебо-контролирано Фаза 2 клинично изпитване. Това значи, че е имало две групи пациенти – такива, на които е даван "Ивермектин" и такива, които са получавали плацебо, но нито един от пациентите не е знаел какво получава, лекарите също не са знаели какво дават, а изборът е правен от компютър. А "Хювефарма" още в края на януари уточни, че резултатите от изпитанието са достатъчно оптимистични, за да мисли за Фаза 3 клинично проучване - т.е. с далеч повече пациенти, защото при сегашното са около 120 души.

Какви са резултатите – на четвъртия ден от приема на "Ивермектин", в групата пациенти, които са го пили, 62% от заболелите от COVID-19 са били изчистени от вируса, докато при плацебо групата този процент е 42 на сто. На петия ден процентите стават съответно 68 и 50 на сто, на шестия – 70 и 56 на сто, на седмия – 74 и 62 на сто. Резултатите са цитирани от специализирания сайт TrialSiteNews (подробности на английски какъв е този сайт има в материал на авторитетното издание Businesswire).

Ефектът на "Ивермектин" като лекарство срещу коронавируса - оценява ли се препаратът честно?

Защо само преди десетина дни The New York Times и CNN цитираха проучване от град Кали в Колумбия за ефекта на "Ивермектин" при лечение ...

Съгласно подробностите за самото изследване, публикувани в Европейския регистър за клинични проучвания на лекарствени препарати, основната цел на проучването е била да оцени ефекта на "Ивермектин" за изчистване на вирусния товар в горните дихателни пътища до ден 7 от началото на терапията. Вторична цел е било да се провери какъв е ефектът на лекарството върху клиничното подобрение при болни от COVID-19 между ден 7 и ден 14 от развитието на болестта.

Какви са основните рамки на изследването? В проучването са участвали пациенти, които са поне на 18 (или повече) години. Те са подписали информирано съгласие, приети са в болница за лечение на COVID-19 – по медицински, а не социални причини. Третираните с "Ивермектин" пациенти са с констатиран лабораторно COVID-19 (PCR тест) поне 72 часа по-рано и са със симптоми на COVID-19 от поне 7 дни. Те са хоспитализирани, но не са сложени на респиратор! Жените, които са пили "Ивермектин" в рамките на проучването, не са били бременни – правен е тест за бременност. Не са участвали пациенти, които не могат да приемат лекарството орално, както и ако са имали сериозни гастроентерологични проблеми. Не са участвали и пациенти с история за сърдечен удар в рамките на до 6 месеца преди старта на проучването, както и пациенти със сериозни сърдечни проблеми и тежка форма на астма. В изследването не са включени хора, при които прогнозата е била крайно неблагоприятна (критична, 72 часа период за очакван фатален край).

Клиничното изследване е проведено в 12 лечебни заведения в България (бел. ред. - по информация на Actualno.com то е било прекратено предварително в 3 от лечебните заведения, включително в клиниката по вътрешни болести на "Пирогов"). Интервю с ръководителя на клиниката д-р Петър Атанасов специално на тема "Ивермектин" и защо проучването в ръководеното от него медицинско звено е било прекратено можете ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Тестваният в проучването на "Хювефарма" лекарствен продукт с Ивермектин – "Хювемек", вече има позволение за търговска употреба т.е. свободна продажба в аптеките, уточниха от ИАЛ и здравното министерство пред Actualno.com. Лекарството се купува с рецепта и е за лечение на стомашно-чревна стронгилоидоза (ангилулоза). А в интернет вече можете лесно да се натъкнете и на негова реклама. Повече подробности за позволената в страната употреба и какво е отношението в САЩ НАУЧЕТЕ ТУК!

Коронавирусът в Перу: При масова употреба на "Ивермектин", в пъти по-ниска смъртност

Сериозни статистически данни от Перу наливат вода в мелницата на учените, които твърдо вярват, че лекарството "Ивермектин" помага срещу...

Още: Лекарство и срещу дълъг КОВИД - италиански професор споделя опит, но "Ивермектин" няма регулаторно одобрение

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване