Какъв пол е мозъкът ви?

82986
Какъв пол е мозъкът ви?
Снимка: Thinkstock

Вие може да сте мъж и да имате "женски" тип мозък или да сте жена и да имате "мъжки" тип мозък. Как да разберете?

Седнете някъде удобно и се отпуснете. Без да се замисляте и без да гледате хванете дланите си една в друга, така че пръстите ви да се преплетат. Сега погледнете палците. Кой от тях е отгоре – левият или десният?

Хапче ще замести неприятните инжекции

Едва ли има човек, комуто е приятно да му бият инжекция. Някои дори изпитват неистов ужас от игли, а при децата въпросът също е много д...

Ако сте мъж, най-вероятно отгоре ще е левият, ако сте жена – десният. Сега разделете дланите и погледнете кой от пръстите ви е по-дълъг – показалецът или безименният? При мъжете безименният пръст е по-дълъг от показалеца, а при жените са почти еднакви.

Колкото и да е странно пръстите ни са ключ към това, което наричат „пол на мозъка”. Разбира се всички ние имаме различни навици и интереси. Но някои от тях се считат за чисто мъжки или женски.

Професор Саймън Барон-Коен от кеймбриджски университет смята, че върху развитието на мозъка влияе количеството тестостерон при развитието на плода по време на бременността.

Мислите, че знаете всичко за тялото си?

Човешкото тяло е невероятно точен и съвършен механизъм. За съжаление ние възприемаме, протичащите в него процеси като нещо съвсем обикн...

Голямото количество тестостерон води до развитието на дете с „мъжки тип” мозък. До момента никой не знае защо в организма на някои майки се произвежда повече тестостерон.

Редица изследвания доказаха, че колкото по-голяма е разликата между безименният и показалеца, толкова по-мъжки е мозъкът. Професор Коен проучва въпроса, тъй като се интересува от аутизма, който той описва като екстремна версия на „мъжкия” мозък.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно