Откриха неочаквана причина за затлъстяването

40356
Откриха неочаквана причина за затлъстяването
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Според заключенията на изследване, публикувано в онлайн изданието на журнала Occupational&Environmental Medicine, шумът от автомобили, влакове и самолети може да “увеличи риска от затлъстяване”. Експерти от Института “Каролинска” в Стокхолм са проучили въздействието на шума от тези три източника върху 5075 шведи. Здравословното им състояние и работни навици в периода между 2002 и 2006 година са изследвани чрез въпросник, като наред с това е направен медицински преглед на всеки един от участниците.

Хапче доставя лекарства със захарни иглички

Швейцарският фармацевтичен гигант Novartis обяви, че ще си партнира с базираната в САЩ биотехнологична стартираща компания Rani Therape...

Екипът е стигнал до извода, че при хора, които постоянно са изложени на въздействието на един от трите източника на шумово замърсяване при ниво най-малко 45 децибела, вероятността за увеличение на обиколката на талията е с 25 процента по-голяма.

Процентът нараства два пъти, ако хората са изложени на въздействието и на трите източника.
Проучването не твърди, че трафикът има високо съдържание на калории или по какъвто и да е директен начин е свързан с натрупването на телесна мазнина. Изследователите смятат, че виновниците са стресът и хормонът кортизол.

Според видео клип на Американското химическо общество стресът провокира увеличено производство на кортизол като самозащита. Колкото по-дълго нивата на кортизол останат високи, толкова по-склонен е човек да се разболее, като наред с това се увеличава апетитът към мазни храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно