Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой и защо паркира с привилегии в София: Говори председателят на Общинския съвет (ВИДЕО)

04 юни 2024, 17:00 часа • 8366 прочитания

Изискахме проверка през Центъра за градска мобилност (ЦГМ) за периода 2019-2023 г., за да установим какви карти за абонамент за синя и зелена зона са издавани. Въпросът е тези безименни карти дали не са преотстъпвани.

Това заяви в ексклузивно интервю за предаването "Студио Actualno" председателят на Столичния общински съвет, Цветомир Петров.

"Бакалски сметки"

По думите му става дума за "бакалска сметка". "Ние не знаем тези коли кои са, как паркират, кога паркират, нямаме регистрационни номера. Дори да се направи справка през ЦГМ, пак не може да се установи кои са тези коли, които стоят в синя и зелена зона. Консервативната сметка показва, че София е половин милион лева годишно на загуба само от тези карти", стана ясно от думите на Петров.

Според него, ако трябва стриктно да се следват наредбите, единствено Столична община трябва да получава такъв тип карти за паркиране. "Въпросът е, че в годините за много автомобили дори няма и следа. Няма никакъв документ да се каже, че тази карта е издавана на тази служба, на онази служба и т.н. Може би г-жа Фандъкова има едно тефтерче, на което си ги е записвала, и знае най-добре", посочи председателят на СОС. Той каза, че "хубави автомобили и луксозни джипове" се виждат по центъра на София, които, "като се направят проверки, излизат на интересни бизнесмени".

Кога ще заработи Симеоновският лифт, ще се промени ли организацията на движението в центъра на града и кога започват летните ремонти в София - цялото интервю с Цветомир Петров гледайте във видеото. 

VideoEmbed

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес