МЕТА не може да се справи с тролските фабрики: Радослав Бимбалов в "Отговорите"(ВИДЕО)

7721

МЕТА не може да се справи с тролските фабрики. В социалните мрежи се води истинска хибридна война, особено през последните месеци и последната година. Това каза в седмичното обзорно предаване "Отговорите със Спасиана Кирилова" Радослав Бимбалов, рекламист, писател и наказван многократно във Фейсбук.

Припомняме, че профилите във Фейсбук на известни личности, сред които и журналисти, бяха блокирани. Сред тях са Христо Комарницки, Радослав Бимбалов, Иво Балев и Манол Глишев. След протест и огромно недоволство Actualno.com научи от свои източници, че модерацията в социалната мрежа за България вече няма да се извършва у нас.

Ето какво каза Радослав Бимбалов: „По-скоро аз съм рецидивист във Фейсбук, защото съм сред тези, които имат поредица от наказания, поредица от рестрикции, поредица от така наречения бан, в който ти нямаш възможност да правиш нищо. Нито да публикуваш, нито да коментираш, нито да споделяш. Абсолютно нищо. Ти си невидим. Което за човек като мен, който има позиции, е безмислена история да си невидим в социалните мрежи. По-любопитното е, че се засилиха много тези рестрикции през последните месеци и последната година, след старта на войната в Украйна, много се засилиха. Така наречените тролски фабрики се активизираха изключително, специално към мен. Усетих това активиране още към края на миналата година много сериозно. И затова именно ме затвориха два пъти едно след друго, пуснаха ме и десет дни след това пак ме затвориха“.

А тролските фабрики защо стоят отворени?

„Това е любопитното, че МЕТА не знае как да се справи с тролските фабрики. И те се похвалиха, че са открили и блокирали една такава в рамките на целия свят. Това означава, че самата социална мрежа МЕТА не знае как да се справя с хибридната война, а това, което се случва в момента, е много сериозна хибридна война и то не отсега, но през последната година това се засилва. Любопитното е, че в два от случаите, когато съм бил блокиран през последните години, е било защото съм критикувал пост, който преди това съм бил рипортнал. Пост на Костадин Костадинов, в който той очевидно изразява позиции, които са не близко, те са отвъд езика на омразата. Той не е блокиран. Аз съм блокиран, защото цитирам неговия пост. Вижте колко безумно. Доколкото знам, това е неофициално твърдение, политическите личности не биват блокирани така лесно от МЕТА или Телус, който оперира с това в България, защото това изобщо не е ясно и не само за България. МЕТА не разкрива как модерира съдържанието във Фейсбук, което е много сериозен проблем и той ще назрява.“

Ще има ли развръзка и ще стане ли начинът на модериране в социалните мрежи по-прозрачен, ще разберете от видеоматериала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю