Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Убийствено темпо": Как Пеевски печели в ДПС - говори Илхан Андай (ВИДЕО)

19 юни 2024, 16:00 часа • 16061 прочитания

"Здравословен страх и убийствено темпо". С тези думи журналистът Илхан Андай определи в "Студио Actualno" начините, по които единият от съпредседателите на ДПС, Делян Пеевски, печели поддръжници вътре в партията.

Според Андай за първи път в "Движението за права и свободи" лидер става "човек от деловите среди, бизнесмен, човек, който работи по 12-14 часа на ден. Той влиза в политиката с едно убийствено темпо, което стряска актива на ДПС по места. В партията има здравословен страх от стратегията "Пеевски". Това означава, че всеки трябва да си свърши работата в полза на хората", заяви Илхан Андай. По думите му досега лидери са ставали "хора от опашката, които не са създали работа и за пет лева, докато в случая е обратното".

"Самите общински кметове, заедно с Делян Пеевски, които изиграха ключова роля за този добър резултат на ДПС на изборите, разчетоха думите му с това, че един кметски мандат не е гарантиран в следващите четири години, а при слабо представяне, може да се окаже че си пътник и яваш-яваш, да освободиш този пост", посочи Андай.

Ще има ли редовен кабинет?

По думите на журналиста, фактът, че в днешния ден партиите в новия парламент не са избрали председател на Народното събрание, не означава нищо. "Ако анализираме трезво декларациите им, ще видим, че те са склонни да заличат разделителните линии и да подкрепят един кабинет, дори те да нямат министри в него, но този кабинет да е работещ", каза Андай.

Според него Делян Пеевски говори градивно. "Аз се надявам и Бойко Борисов да е по-вразумен, да се е успокоил и да мисли градивно, както един от потенциалните му партньори - Делян Пеевски. Може би Борисов се надява това, което говори на Денков, Кирил Петков и другите от ДБ, да се чува от т.нар. евроатлантически началници, които по всяко време се чуват и виждат - това остава зад паравана. Ако това не ставаше, нямаше да се случат онези нелогични неща с ПП-ДБ", анализира още Илхан Андай.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес