Бареков си поиска казармата и обеща лично той да води парада догодина

19309
Бареков си поиска казармата и обеща лично той да води парада догодина
Снимка: БГНЕС

"България без цензура" се обяви за връщането на казармата. Това стана ясно от изказването на лидера на партията Николай Бареков, който днес организира празничен обяд в чест на всички генерали и полковници в партията. На този обяд основната тема е връщането на българската казарма.

"Давам ви един прост пример – вижте какво се случва в Украйна. Не знам руските сили там какви са, дали са професионални или аматьорски, но една армия, ако е армия в бойна готовност, няма как няколко човека с картечници, да й свалят хеликоптерите. Ето това би могло да стане в България един ден, ако ние разчитаме само на нашите съюзници. Знаете, че Украйна има подписан договор със страните-членки на НАТО, които трябваше да пазят нейната територия. Е, пазят ли я? Ние на кой ще разчитаме, ако някой случайно посегне на българските територии, ако нямаме армия? Затова искам възстановяването на Българската армия в най-кратки срокове и трябва да започнем с възстановяването на казармата", заяви Бареков.

Предизборните изказвания от деня

Държавните и общински болници ще лекуват безплатно пациентите без осигуровки. Това обяви Николай Бареков на среща с хората от ломското ...

По думите му без казарма няма армия. "Казармата е фундаментът на армия и искам възстановяването на българската казарма. Аз гарантирам, че ако хората ни изберат на 25 май, след предсрочните парламентарни избори, още догодина ще има няколко хиляди войници, които ще маршируват и лично аз ще водя парада. Нямам никакви скрупули с това. Да се надяваме, че вие ще се радвате, аз да водя парада, вместо другата алтернатива да я води Росен Плевнелиев. Мисля, че има разлика между нас двамата. Най-малкото аз съм бил в Българската армия и това промени до голяма степен моя живот".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com