ЦИК информира за важните срокове, свързани с изборите

22858
ЦИК информира за важните срокове, свързани с изборите
Снимка: БГНЕС

От ЦИК информираха за сроковете, свързани с изборите на 25 май, предаде „Фокус”.

„Що се отнася до сроковете, съществен е срокът 10 май. Тогава изтича възможността българските граждани, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места, да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес. Заявлението се подава в общината по настоящ адрес писмено или чрез електронно заявление на страницата на общината. Освен това изтича и срокът за подаване на заявление за издаване на удостоверение за гласуване на друго място. Такова удостоверение се издава на кандидатите, на членовете на Централната избирателна комисия и Районните избирателни комисии, наблюдателите, като с това удостоверение биха могли да гласуват в секцията избрана от тях, т.е там, където ще бъдат наблюдатели, съответно членовете на Районната избирателна комисия и на ЦИК – в мястото, където се намира”, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

ЦИК заличи регистрацията на независимия кандидат за евродепутат Янаки Ганев

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение за заличване регистрацията на независимия кандидат за член на Европейския парламент Я...

„17 май е срокът, в който гражданите, ако установят непълни данни или грешки в избирателните списъци, могат да заявят отстраняването им в съответната община”, допълни говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. „Реалният размер на бюлетината е утвърден с технически образец и няма как да го съобщим.Тя е малко по-дълга от лист А4. Готовите бюлетини се получават от печатницата на БНБ. Това става в присъствието на упълномощени представители от съответната областна администрация, членове на Районната избирателна комисия, Министерство на финансите и ЦИК. На място ще ги получат и транспортирането до съответните области е въпрос от организационно-техническата подготовка, свързана с изборите”, допълни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com