Девет информационни сайта с наказания заради изборите

8687
Девет информационни сайта с наказания заради изборите
Снимка: БГНЕС

170 жалби и сигнали, девет наказани информационни сайта - това е равносметката дотук в този клон на статистиката на ЦИК.

„Сигналите и жалбите могат да бъдат обобщени в няколко групи. Една от тях е действията на СИК. Другата част е свързана с публикуването, под каквато и да е форма на данни от социологически проучвания, и допитване до общественото мнение във връзка с изборите. Тези сигнали се отнасят до 9 информационни сайта, на които са публикувани. На три от тях има постановени решения", поясни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Москов: Няма да сме патерица на ГЕРБ

Ние няма да подкрепяме някого, а ще подкрепим програмна декларация за промяна с процентите, които завоюявахме - около 10%. Това каза от...

"Относно останалите сигнали ЦИК в момента заседава и ще вземе решение. Има и сигнали, които се отнасят до контролиран вот или купуване на гласове. Такива сигнали са подадени в Кюстендил, в село Вакарел, в които се твърди, че дадени политически сили купуват и по някакъв начин убеждават да гласуват за тях избирателите. Има сигнал от Брегово за заплаха на избиратели да гласуват за определена партия. Другите сигнали са насочени към изборните секции извън страната. Твърди се, че в изборните секции в Бурса с автобуси се превозват избиратели, за да могат да гласуват. Такива сигнали има и за България, където се твърди, че хора извозват с автомобили избиратели до секциите за гласуване, както и че има предизборни плакати пред определени секции”, каза още Андреев пред Агенция "Фокус".

Избирателната активност към 17:00 часа е 39,02 %. Най ниска е в 9-ти ИР Кърджали, където е 29,34%, а най-висока е в 20-ти МИР Силистра, където е 44,20%. Сравнено с парламентарни избори през 2013 г., към 17:00 часа, активността е била 41,30%, т.е. сегашната избирателната активност е малко по-ниска на настоящите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com