Днес изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

63138
Днес изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес
Снимка: БГНЕС

Днес изтича срокът, в който лицата, които не желаят да гласуват по постоянен адрес, могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес, напомни Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК).

„Изтича срокът, в който могат да бъдат издадени удостоверения за гласуване на друго място на определената категория лица, които имат правото на такова удостоверение -членовете на районните избирателни комисии на ЦИК и наблюдателите”, каза още Андреев.

Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, заяви Борисов

"Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, а с БСП И ДПС няма да говоря. Ние минахме през гонения с една единств...

Той обясни, че на 22 септември изтича срокът за назначаване на членове в Секционните избирателни комисии (СИК) извън страната, добави още агенция Фокус.

"На интернет страниците на съответните общини ще бъдат публикувани списъците на заличените лица, с оглед възможността те евентуално да проверят дали присъстват в този списък и да установят поради какви причини са били включени в него”, обясни той.

„На 24 септември изтича срокът за назначаването СИК към подвижните избирателни кутии, с които ще могат да гласуват хората с трайно увреждания, които не могат да се явят в изборното помещение”, каза още Андреев. По думите му към момента броят на откритите подвижно-избирателни кутии е 95.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com