Избирателната активност до 14:00 часа - над 1,5 млн. българи са гласували

24448
Избирателната активност до 14:00 часа - над 1,5 млн. българи са гласували
Снимка: Getty Images/Guliver

За какво продължават да гласуват политиците днес

Гласувах за единствения възможен ход за България – европейският. Това заяви Цветан Цветанов, който  упражни правото си на гл...

Към 14:00 часа избирателната активност е 28 %. Тя е нараснала с почти 5% от изминалия час.

Избирателната активност до 13:00 часа за територията на цялата страна е 23.24%, каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова по време на брифинг.

Гласували са 1 603 988 избиратели. Избирателната активност в този час на парламентарните избори през 2013 г. е била 27.47 %. т.е. в днешния ден тя е малко по-ниска.

„Сигналите са 77, а жалбите са 15 към 14:00 часа. Няма съществено значение дали е жалба или сигнал, защото хората, които ги подават, ги наименуват, както преценят. 23 от тях са свързани с осъществяване на предизборна агитация в днешния ден. Други сигнали и жалби са свързани със СИК, например, неоткъсване на номера на бюлетината, след като избирателят е гласувал. В някои секционни комисии това се е случвало преди избирателя да влезе да отбележи своя вот. Другаде има сигнали, че членове на комисията са си позволили да дават указания как да попълват бюлетината, или кое да не попълват", каза още Камелия Нейкова.

Бареков: Управляващи и опозиция трябва да намерят консенсус за тежките реформи

От тази вечер насетне ще е тежко за всички български политици, които са успели да се представят добре днес, защото България очаква от т...

Към  14:00 часа българско време общият брой на гласувалите в изборите за Народно събрание в чужбина е 32 598, съобщиха от Министерството на външните работи.

Секциите в Австралия вече затвориха, като там са гласували общо 313 наши сънародници. Избирателният процес приключи и в Япония и Република Корея. Във Великобритания към момента са гласували 1 224 български граждани. В Турция гласувалите са 17 197, в Испания 3 078 - български граждани, а във Великобритания - 1 224. В Белгия правото си на вот са упражнили 1 159 души, а в Гърция 1 170. 1 535 българи са гласували в Германия.

Част от секциите в Северна Америка също са отворени, работа започната и секциите в Бразилия и Аржентина.

Изборният ден в чужбина преминава в спокойна обстановка.

Избирателната активност до 12 часа днес

Според екзитпола на "Галъп" избирателната активност към 12 ч е достигнала 17%. Не можем да ви съобщим резултатите на отделните партии,...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com