М. Константинов: Битка на изборите ще има, ще бъде интересно

20326
М. Константинов: Битка на изборите ще има, ще бъде интересно
Снимка: БГНЕС

Битка на тези избори ще има, безпорно ще бъде интересно. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” по Радио „Фокус” математикът проф. Михаил Константинов.

Според него „от 10 до 12 години вече, българското дясно – българският десен избирател е непредставен, той няма политическо представителство, заради своите неадекватни ръководители".

Парите за изборите в чужбина може и да не стигнат

Министерството на външните работи има обосновано опасение, че сумата от 1,2 млн. лева, предвидена за организацията на избори в чужбин...

Слава Богу, част от старите се дръпнаха. Младите, които дойдоха, не оправдаха очакванията. Или да се оправят, да се държат като нормални политици, или да си хващат шапките и да си ходят.

"Политиката не е доживотно занимание – като не ставаш за нещо, почваш да правиш нещо друго. Те са си хора професионалисти, всеки си има професията – да отидат да си работят нещо друго. Българинът като стане депутат и решава, че така ще се пенсионира – крайно глупаво становище. Политиката е временно занятие, политика е занятие в името и в полза на народа, а не занимание за лично забогатяване”, каза още проф. Константинов.

Има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформира правителство, което ще се отрази много зле на държавата и би задълбочило политическата криза. Това заяви още Константинов. Той допълни, че политическите партии се състезават с листите си за предстоящите избори, a няма ясни политически послания. Според него в следващия парламент ще има между 4 и 6 партии и ГЕРБ няма да има възможност да състави сама правителство.

„Изненадваща е упоритостта, с която партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности характерни за един управленец. Няма нормална политическа партия. В този толкова тежък момент за България всички партии се занимават с глупости. Предстоящите избори ще бъдат оспорвани. Разбира се, преди всички избори се казва, че точно те ще бъдат най-оспорвани, но това никога не е така. Изборите безспорно ще бъдат интересни, надявам се след това да има едно устойчиво управление. “, коментира Константинов.

Двойно по-малко партии спрямо 2009 година излизат на изборите

18 партии и 7 коалиции имат право да участват в парламентарните избори. Това стана ясно след проверката на ГРАО за редовността на п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com