МВР: Обстановката преди изборите е притеснително спокойна

11808
МВР: Обстановката преди изборите е притеснително спокойна
Снимка: БГНЕС

Обстановката преди предсрочните парламентарни избори е притеснително спокойна. Констатацията дойде от вътрешното министерство по време на четвъртото заседание на Изборния борд към Министерския съвет.

По време на заседанието участници в Изборния борд поискаха МВР да каже по какъв начин превантивно работи в посока да няма нарушения на изборния процес.

МВР знае кои купуват гласове, около 1000 души са в схемата

Около хиляда души са определени от МВР като потенциални участници в купуването на гласове на предстоящите избори. Имената им са обявени...

Отговорът дойде от зам.-директора на дирекция "Криминална полиция" Георги Арабаджиев. Той коментира: "Обстановката е много спокойна, дори притеснително спокойна. Мога да направя съпоставка с парламентарните избори през 2005 и 2009 г. Тогава имаше много по-голямо нагнетяване както на политическите страсти, така и на криминогенната обстановка".

Според данни на Върховната касанционна прокуратура на последните европейски избори са постъпили общо 535 сигнала за нарушения в изборния процес. От тях обаче са образувани 21 досъдебни производства, а едва един е осъден и то на режим пробация, информира Дарик радио.

По време на заседанието проф. Михаил Константинов прогнозира, че на предстоящия вот около 200 хил. гласа вероятно ще бъдат купени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com