МВР в Кърджали не може да се справи с изборите, иска 60% увеличение на силите на реда

24906
МВР в Кърджали не може да се справи с изборите, иска 60% увеличение на силите на реда
Снимка: БГНЕС

Областната дирекция на МВР в Кърджали е поискала подкрепления за изборния ден, a мотивът е, че наличните 252 охранителни полицаи за недостатъчни за осигуряване на реда в този ден.

Пазителите на реда в областния град ще бъдат подсилени с 60 огнеборци, 45 жандармеристи и 50 граничари от дирекцията в Смолян, заяви началникът на отдел "Охранителна полиция" в Кърджали Недан Хаджиев, цитиран от БГНЕС.

В ОД на МВР е създаден специален щаб, който ще реагира на постъпващи сигнали за нарушения. В рамките на 48 часа екипите са длъжни да приключват работата по сигналите. До момента няма съобщения за купуване на гласове, нито за предварително събрани от кметовете на населени места лични карти на "двойни граждани", посочи той в отговор на въпрос.

При предишни избори наблюдатели от политически партии сигнализираха за манипулиран вот в малки селища, където местните управници са събирали документите на изселници в Турция. В деня на вота 252 полицаи ще охраняват пряко 450 изборни секции в региона, от които 9 са мобилни.

Увеличаване на престъпленията, свързани с укриване на данъци в и щети на здравно-осигурителната система в големи размери, както и на измамите с ДДС и с нерегламентираното усвояване на средства по европейските програми /от страна на фермери/ отчете началникът на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" Милко Пецанков.

Над 90% от тези деяния се разглеждат от Специализираната прокуратура. Той разкри, че транспортни фирми източват общинската хазна като издават карти за пътуване на "мъртви души", за които плаща общината. Срещу двама от превозвачите са образувани досъдебни производства. Най-голям е делът на документните престъпления, за първите 8 месеца на годината са разкрити 23, а от предишни периоди се работи по други 24, посочи Пецанков. За този период са регистрирани 58 престъпления (със 17% по-малко от същия период на 2013 г.) разкриваемостта е 40%, а установените извършители са 47 души.

Миков: ГЕРБ стига са рили кал, да се върнат в предизборната кампания

Радвам се, че ГЕРБ последваха нашата инициатива кой с каквото може да помага на бедстващите хората след наводненията. Така коментира пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com