Не вярвам след изборите на 5 октомври БСП и ГЕРБ да се коалират, смята Юрий Асланов

13522
Не вярвам след изборите на 5 октомври БСП и ГЕРБ да се коалират, смята Юрий Асланов
Снимка: БГНЕС

Не вярвам след изборите на 5 октомври БСП и ГЕРБ да се коалират. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” социологът Юрий Асланов.

„Знам, че има много хора, които биха предпочели такъв вариант, но той няма да е добър за политическата система. Няма да я стабилизира, а ще я разклати. Разбира се, никога не съм бил против широкото съгласие, но хората в България искат да бъде потърсено съгласие с тях, а не между политиците”, обясни Асланов. По думите му, една такава коалиция много ще прилича на договорка между политическите елити, на които хората и без това нямат доверие.

Социологът Юрий Асланов се оправда: Електоратът на БСП не гласува и затова бяхме изненадани

Влизаме в период на дългосрочна политическа криза, каза социологът Юрий Асланов от агенция "Афис", предаде Фокус. "При това ниво на ак...

„Кризата в България е толкова дълбока, че не е по силите на една единствена партия да извади страната от нея. Партиите, които ще участват на изборите на 5 октомври не се ползват с доверието на хората, затова трябва да се търси друг модел на консенсус и ако той е партийно оцветен няма да доведе до стабилизация на ситуацията”, уточни Асланов.

„Софийската делегация изрази някои позиции, част от които са критични към някои действия при това не точно на новото ръководство, а на предишното. Сега в БСП предстои окончателното подреждане на листите от Националния съвет и приемане на предизборна платформа, което ще е трудна задача”, допълни Асланов.

„Позволих си да изразя позиция и пред Националния съвет, и пред градската конференция, че е добре в нашите листи да направят крачка назад лица, ангажирани с правителства през последните години, които могат да ни вкарат в обяснителен режим, проведен в цялата кампания”, каза още Юрий Асланов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com