Осман Октай предупреждава: На 5 октомври изселниците ще гласуват по два пъти

41366
Осман Октай предупреждава: На 5 октомври изселниците ще гласуват по два пъти

Аз информация за среща между Ердоган и Лютви Местан нямам, но ако тя се е състояла, е много лош знак. Когато в предизборна кампания Турция подкрепя една партия, това не е признак за добри двустранни отношения, а признак за натиск и защита на чужди на България интереси, каза бившият депутат на ДПС Осман Октай пред Нова телевизия.

Изборният трол се озъби зловещо

Измама с изборните секции в Турция – това дали е новина? Новина е обаче, че вероятната шашма влиза в крак с технологията – ...

В секциите в Турция не присъстват наблюдатели, няма представители на други партии в секционните комисии и стигаме дотам, че в секции от южните ни съседи се гласува на 10 секунди – нещо практически невъзможно. Нещо друго – един куп изселници имат двойно гражданство и два паспорта. Да си спомним за Феим Чаушев, който беше и министър, за когото се доказа, че има български паспорт на името Петър Чаушев, припомни Октай.

На 5 октомври поне 80% от изселниците ще дойдат в България заради Курбан Байрам. И те ще гласуват тук, но в списъците в Турция могат да бъдат дописани като „мъртви души” т.е. гласуват два пъти. Нека да видим ще се отрази ли това на избирателната активност в Турция – защото е логично да стане така. Видяхте обаче и какви аномалии излязоха с ЕГН-та при регистрацията на партиите, добави Осман Октай.

Според професор Михаил Константинов не е възможно да се гласува два пъти, защото се сверява ЕГН-то. Октай обаче заяви, че не вярва на държавата и на административния капацитет да извършат необходимата проверка и да предотвратят измама. На миналите избори ДПС загуби 200 хил. гласа в смесените региони, защото ГЕРБ изпрати наблюдатели от други окръзи и региони, посочи той. Ако политическите партии не работеха в полза на модела „Доган”, той нямаше как да съществува, сигурна е бившата дясна ръка на почетния председател на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com