Първанов се обяви за широка коалиция в следващото НС

15423
Първанов се обяви за широка коалиция в следващото НС


Широката коалиция е най-добрият възможен вариант за следващото Народно събрание. Това обясни лидерът на ПП АБВ и президент на България в периода 2002-2012 г. в ефира на bTV. Самият той предпочита еднопартийното управление, но при други обстоятелства.

За да бъде силна обаче, тази коалиция трябва да има подкрепата на поне 150 депутати в парламента, смята Първанов. Той каза, че в следващото Народно събрание АБВ ще подкрепя полезните и разумни идеи, предложения и политики, независимо дали ще бъде в управляващата коалиция, или в ролята на опозиция.

АБВ иска еднакви пари за всички деца и по-ниско ДДС за детски стоки

В момента в България е налице демографска катастрофа и това е общоизвестно. Както е ясно и това, че причината е липсата на държава и дъ...

Президентът обаче е категоричен, че АБВ няма да участва в управление, подкрепено или с участието на ДПС, информира пресцентърът на АБВ.

Георги Първанов отново подчерта, че АБВ на тези избори е в конкуренция с БСП в качеството си на последователна партия по отношение на лявата си политика и е алтернатива на ГЕРБ. „Имаме много разработени идеи в социалната сфера - стимули за бизнеса, който наема на работа млади хора, стимули за младите, които искат да отворят свой бизнес, стимули за млади семейства, увеличение на майчинските... Основното са данъците, справедлива данъчна система, не само с премахване на плоския данък, залагане на по-високи доходи – до 60 процента от европейските доходи, идея за почасово заплащане, което да се обсъди с бизнеса... Това е пакет от много сериозни идеи, каза Георги Първанов.

ДКЕВР – тази партизирана комисия, няма вече моралната легитимност да вземе решение за увеличение на цената на тока десет дни преди изборите. Така Първанов коментира новината за ръст на цената на електричеството с 10%.

Лидерът на АБВ е категоричен, че за целта е необходимо да се направи анализ, за да станат ясни причините за това – и обективни, и субективни. По тази причина АБВ ще предложи да се направи парламентарна анкетна комисия, която да направи достояние на потребителите на електрическа енергия документацията по въпроса.

АБВ предлага българските университети да могат да продават труда си

Българските висши учебни заведения трябва да могат да печелят пряко от труда си. Тази теза застъпи водачът на листата на Коалиция АБВ з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com