Росен Петров: Ще лежа в браздата и няма да пускам изборни рейсове от Турция

35920
Росен Петров: Ще лежа в браздата и няма да пускам изборни рейсове от Турция

Въобще не става въпрос за предизборен патриотизъм по отношение на намерението да се затвори с жива верига от 1-ви до 6-ти октомври границата с Турция, нито с протеста срещу броя на секциите в Турция пред сградата на ЦИК. Това заявиха заместник-председателят на „България без цензура” Росен Петров и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Аз съм първият човек, който е внесъл предложение за уседналост. Вече три пъти сме затваряли границата в знак на протест срещу секциите в Турция. Забележете – в град като Чорлу има едно подадено заявление по електронен, а там има 10 секции, заяви Красимир Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия (бел. ред. – в Чорлу има 10 секции в четири области).

Бареков затваря границата с Турция с жива верига, кара си гласове от Румъния

На 1 октомври ще блокираме границата с Турция при ГКПП "Капитан Андреево" с жива верига. Това се заканиха да направят от партията на би...

Никой не знае колко хора в Турция имат паспорти. Нали знаете защо г-н Местан ходи при г-н Ердоган – защото за Ердоган гласуват хората, които сега ще гласуват за ДПС. Това е връщане на услуга, смята Петров. И заяви, че от 1-ви до 6-ти октомври активисти на ББЦ ще спират „изборни автобуси” – нямало да спират ТИР-ове и леки автомобили.

На въпрос какъв е смисълът да се затваря границата, след като има секции в Турция, Росен Петров не пожела да посочи с преки думи, че това е „символен акт”. Практически никой не може да промени изборният резултат на ДПС, призна Петров. Ще има значи кадри как Росен Петров и Николай Бареков ще лежат на браздата, за да ги заснемат телевизиите, попита Анна Цолова. Ами аз лично ще лежа, няма да правя предизборна кампания, категоричен беше Петров. И поиска Реформаторският блок и Протестна мрежа също да се покажат.

Според Петров практическият резултат на протеста ще е: „че така повече не може”.

Същевременно говорителят на ЦИК Камелия Нейкова не можа да отговори на твърдението на Каракачанов, че с едно заявление от „някой си Сюлейман”. Нейкова обаче посочи, че по закон може да се открият повече секции, защото в предходни години там са гласували повече от 100 души, дори да няма сега подадени заявления. Точно през 2009 година в Турция имаше тотални нарушения – тогава имаше пропаганда в Дена на размисъл в Турция. Гласуваха и по 1600 души в секция, а Конституционният съд касира резултатите от десетина секции. Публична тайна е, че турската администрация организира българските избори на турска територия – е ние трябва да сме изключително глупави това да се случва, подчерта Каракачанов.

Бурса е градът с най-много секции в чужбина

427 секции – толкова са местата, на които българите в чужбина ще могат да упражнят правото си на вот на предсрочните парламентарн...

При всички тези факти, които трябва да са известни на ЦИК, комисията одобрява в 11 вечерта 136 секции в Турция – това е скандално, заяви лидерът на ВМРО.

Намеси се и Росен Петров, който буквално каза: Турция е равна на "Ислямска държава". Тя не си изпълнява задълженията като член на НАТО и то след като САЩ обяви война на "Ислямска държава", подчерта Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com