Според Местан силата на ДПС е в толерантността

24676
Според Местан силата на ДПС е в толерантността
Снимка: БГНЕС

ДПС ще води кампанията си толерантен език, защото силата на ДПС е в толерантността.

Това заяви в шуменското село Черна при откриването на предизборната кампания на партията за района лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Заедно с Местан бяха и водачите на листи от Шумен - Айдоан Али,от Бургас -Хюсеин Хафъзов, от Варна - Йордан Цонев, от Добрич - Рушен Риза, от Русе – Ферихан Ахмедова, от Силистра - Рамадан Аталай, от Разград – Ахмед Ахмедов.

"Много съм щастлив днес да застана пред вас с един много силен отбор – аз мисля, че това е най-силният отбор, с който ДПС ще участва в изборите за 43-то Народно събрание", заяви в началото Местан. Той коментира агресията, с която политическите опоненти на ДПС говорят за партията, и от обвиненията, че "ДПС е преяла с власт". "ДПС доказа, че може да се откаже от властта в името на ценностите, в името на това, от които днес България се нуждае. Тя се нуждае от успокоение, от стабилно управление, което да решава проблемите на всички български граждани., без да дискриминира никого. Как ще стане това? Само ако кажем "не" на реваншизма, само ако кажем "не" на отречените модели на управление, ако кажем "да" на националното съгласие. И понеже ДПС е много важна част от българската политика, аз казвам, че и националното съгласие не може да изключва ДПС. Защото ДПС представлява интересите на над половин милион избиратели, които са неразделна част от българския народ. И опитът за изолиране на ДПС би бил опит да се изолират тези над 500 000 български граждани. Няма да допуснем това", заяви емоционално Местан.

Лидерът на ДПС отново засегна и темата с използването на език, различен от българския, по време на предизборната кампания. "Говорих с няколко изречения на майчиния си език. Ако днес това е престъпление, то ние имаме проблем с европейските стандарти за правата и свободите. Защото ако тук днес се откриваше предизборната кампания на която и да е друга българска партия, и в тази кампания примерно, за да ги подкрепят, участват високи лидери на Европа, те на какъв език ще говорят? Безумие е да глобиш един европейски лидер за това, че подкрепя кампанията на една политическа сила на английски. Кой е казал, че езиците могат да бъдат дискриминирани? Кой е казал, че един език стои по-високо от друг език и че на него можеш да говориш, дори да е различен от официалния, а на майчиния не можеш? Знам кой го е казал – каза го законът, каза го онова мнозинство, което рано или късно трябва да се превърне в европейско, за да имаме и европейски стандарти за правата и свободите си. Това е едно от предизвикателствата на изборите на 5 октомври", каза още Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com