Станишев - "сив кардинал" в бившата Коалиция за България, Стойнев ще следи Близнашки

27217
Станишев - "сив кардинал" в бившата Коалиция за България, Стойнев ще следи Близнашки
Снимка: БГНЕС

Макар че името на „Коалиция на България” се променя и става "Kоалиция от партии БСП – Лява България”, статутът на бившия председател на БСП Сергей Станишев не се променя особено. Това стана ясно от интервю на новия говорител на БСП Атанас Мерджанов пред БНТ.

Станишев ще е част от Консултативен съвет в коалицията и ще участва при обсъждането на кандидатури за депутатите. Последното решение обаче щяло да бъде на председателя на БСП Михаил Миков, каза Мерджанов. Мерджанов допълни, че новото име е само предложение, което ще бъде направено пред състава на коалицията. Ако бъде възприето ние ще се явим под това наименование на изборите, добави бившият председател на парламентарната група на БСП.

Миков: Опитват се да представят управлението ни в негативен план

В последните месеци в страната се наблюдава консолидация на десницата и използване на всички институционални възможности, най-вече на...

Председател на националния предизборен щаб на БСП също ще е Миков.

Мерджанов потвърди, че днешния „другарски съд” е подкрепил Драгомир Стойнев, но с условието, че „всяко политическо решение при управление на държавата от червен кадър ще трябва първо да се съгласува с партията”.

Оказа се и че БСП е сформирала работна група с председател бившия икономически министър Драгомир Стойнев, която щяла да следи действията на служебния премиер проф. Георги Близнашки и да наблюдава кои кадри и по какви причини се освобождават от държавната администрация. Служебното правителство да не забравя, че първи приоритет му е организирането на предсрочните избори, а това беше споменато между другото от президента Росен Плевнелиев, който представи много амбициозна за служебен кабинет програма, размаха пръст Мерджанов.

Ето и официалното изявление на БСП след днешния пленум:

"Националният съвет на БСП подчертава европейското и националното значение на проекта "Южен поток" и ангажираността на Република България с неговото изграждане в съответствие с европейските правила. Според БСП обаче е необходимо да продължат действията за разнообразяване на източниците, трасетата и връзките за осигуряване на енергийните потребности на страната и сигурността на доставките на природен газ.

Изключват трима от Изпълнителното бюро на БСП

Ангел Найденов съобщи преди началото на заседанието на ръководството на партията, че са предложени за изваждане от Изпълнителното бюро ...

БСП потвърждава позицията си за приоритетното развитие на ядрената енергетика на страната и смята за необходимо да се възобнови и продължи работата по проектите за АЕЦ "Белене", за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" и за изграждане на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй".

Партията остава в дълг към българските граждани, които очакваха рестартиране на проекта АЕЦ "Белене". Националният съвет на БСП предлага да се предприемат активни действия за намиране на изход от арбитражното дело, който позволява строителството на АЕЦ "Белене".

Настояваме за анализ и оценка на договореностите и набелязаното развитие за изграждане на нов блок на АЕЦ "Козлодуй" с оглед гарантиране на българските национални интереси и осигуряване на публичност на процеса, пише още в официалната позиция на пленума. Националният съвет на БСП не приема важни управленски решения, без за тях да е получен съответен политически мандат и настоява, ако се пристъпи към реализация на споразумението, да се подготви финансов модел на проекта, който да отговаря в най-висока степен на българските национални интереси. В противен случай пленумът подкрепя влизането на споразумението в сила.

Националният съвет обръща особено внимание на финансово-кредитните, ценовите и експлоатационните условия на ядрените проекти за гарантиране на сигурност и социално-икономическа ефективност на решенията. БСП поддържа позицията си за недопускане на проучвания и добив на шистов газ на българска земя."

Стойнев: Ръководството на "Уестингхаус" се е срещало с това на БСП

Ръководството на „Уестингхаус” се е срещало с ръководството на БСП. Това каза Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП и б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com