ВАС отхвърли жалбата на Алекс Алексиев срещу ЦИК, той говори за беззаконие

25628
ВАС отхвърли жалбата на Алекс Алексиев срещу ЦИК, той говори за беззаконие
Снимка: БГНЕС

Беззаконието в държавата трябва да спре. Това заяви Алекс Алексиев, председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания и издигнат от инициативен комитет за кандидат за евродепутат.

Поводът за коментара му е това, че Върховният административен съд отхвърли жалбата му срещу решението на Централната избирателна комисия, с което тя обяви за недействително решението си за регистрацията му като кандидат за евродепутат.

Регистрацията на Алекс Алексиев беше премахната от ЦИК

Независимият кандидат за европейски депутат Алекс Алексиев беше заличен от надреварата за европейските избори. Алексиев е син на убити...

Според Алексиев случилото се е пример, че правосъдието у нас служи на определени политически сили. Той посочи, че най-притеснителното е, че след решението на ЦИК не е имало реакция от десните партии. По думите на Алексиев, десните формации в България не служат на интересите на гражданите.

„Как може ГЕРБ да претендира, че е дясна партия, когато в същото време програмата й е идентична с тази на социалистите, на ДПС и „Атака“? Всичките до една или друга степен са лакеи на Кремълската мафия. Реформаторският блок също служи на интереси, които не са истинските интереси на български народ. Няма да чуете от тях реакция за решението на ЦИК, защото те се чувстват застрашени от хора като мен, говорещи за неща, които те не желаят да бъдат чувани“, коментира Алексиев пред Агенция "Фокус".

Той каза още, че ще продължи да алармира за проблемите в обществото. Алексиев бе категоричен, че не би се отказал от участие в други избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com