Въпреки че няма наказание за Бобов дол, ЦИК обикаля по секциите там

10672
Въпреки че няма наказание за Бобов дол, ЦИК обикаля по секциите там
Снимка: БГНЕС

Въпреки че ЦИК не направи нищо съществено за сигнала на Нова телевизия в Бобов дол, от комисията следят какво се случва в общината.

По думите на говорителя на ЦИК Цветозар Томов досега не са регистрирани нарушения. В момента той се намира в Дупница. Томов обещава, че представители на ЦИК ще останат в района докато не се убедят, че всичко протича нормално. Той каза още, че ще има още една инспекция на секциите в Бобов дол. „Искаме да успокоим хората, и да гарантираме, че този път няма да се получи контролиран вот в тази община”, заяви Томов.

Най-честите жалби за изборно нарушение са свързани с бюлетините

От началото на изборния ден, в Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили 12 жалби и 14 сигнала. Това каза говорителят на Цент...

„Централната избирателна комисия разгледа сигнал на партия „Зелените”, който се позоваваше на репортаж на Нова телевизия и във връзка с изнесеното в този репортаж, допусна, че съществува риск да се получи контролиран вот в тази община и реши да вземе по специални мерки за наблюдение на изборния процес в нея”, обясни Томов. В проверката участват и двама представители на районната избирателна в Кюстендил. „Проверихме всички секции в община Бобов дол, без някои съвсем малки. Никъде досега не сме регистрирали сериозни нарушения, но ще минем още веднъж по всички секции, които сме обходили”, каза още Томов. Секциите в община Бобов дол са около 20. Проверени са всички секции с над 100 избиратели. „В селата са малко по-активни в първите часове отколкото в град Бобов дол, но е рано за някакви категорични изводи каква ще бъде активността”, заяви Томов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com