Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 000 руски скиори образуваха буквата Z в подкрепа на войната срещу Украйна

12 февруари 2024, 11:30 часа • 9529 прочитания

През изминалия уикенд 10 000 руски скиори се съгласиха да образуват огромен символ Z в подкрепа на войната срещу Украйна. Скиорите сториха това на стартовата линия преди началото на състезанието Ski Track of Russia 2024 в Химки.

Масово спортно събитие в Русия подкрепи войната срещу Украйна

Буквата Z се ползва като символ на Русия във войната срещу Украйна. Тя се поставя на руски танкове, бронирани коли и друго оборудване, използвано във военните действия срещу украинската страна. Сега буквата Z бе изписана и на масово спортно събитие в Русия.

Владимир Путин поздрави организаторите

От Кремъл разпространиха и поздравително писмо от президента Владимир Путин до организаторите на събитието. "От първото си състезание през 1982 г. досега състезанието се превърна в голям спортен празник, който се чества в много региони на нашата страна."

"Събитието, което обединява ентусиасти от различни възрасти и поколения, а дори и цели семейства, с право се смята за един от най-успешните проекти в популярното движение за физическа подготовка", казва Владимир Путин, цитиран от официалния сайт на Кремъл. 

Припомняме, че руските спортисти имат наложени санкции за участие в почти всички международни спортни прояви. На предстоящите Олимпийски игри в Париж руски спортисти ще могат да участват, но само под неутрален флаг и при условие, че не подкрепят войната в Украйна.

Frank Obenaus Photo 1. Berlin 1936. Jeux Olympiques Photo 2. Compétitions de ski à Moscou 2024

Публикувахте от Françoise Blanchard в Неделя, 11 февруари 2024 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес