Пробите на още 45 от участниците от Пекин 2008 и Лондон 2012 са положителни

2971
Пробите на още 45 от участниците от Пекин 2008 и Лондон 2012 са положителни

Допинг пробите на близо 100 от участниците в Олимпийските игри през 2008 и 2012 г. са положителни, съобщиха от Международния Олимпийски комитет.

Втората вълна от повторните проверки е уличила 30 спортисти от Олимпиадата в Пекин през 2008 г. и 15 от тези на Игрите в Лондон четири години по-късно.

Според Русия решението за Олимпиадата е политическо

Министърът на спорта на Русия Виталий Мутко определи като „субективно и до известна степен политическо” решението на Спортн...

С това броят на атлетите, ползвали забранени вещества стана общо 98. Повторните проверки ще продължат и след Олимпийските игри в Рио де Жанейро, пише БГНЕС.

След допинг скандал с руските състезатели, от МОК започнаха повторен анализ на повече от 1200 проби, наблягайки на медалистите от Игрите в Пекин и от Лондон.

"Тази серия повторни анализи още веднъж показва отдадеността на МОК в борбата с допинга", заявиха от олимпийския комитет.

Повторните проверки ще продължат и след Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които ще се проведат от 5-ти до 21-ви август.

Окончателно: Без руски атлети на Олимпиадата в Рио

Руски лекоатлети няма да участват на летните Олимпийски игри в Рио де Жанейро. Това стана ясно лед решение на Спортния арбитражен съд в...

В четвъртък Спортният арбитражен съд в Лозана сложи край на надеждите на руските атлети да участват в Олимпиадата в Рио.  Очаква се Международният олимпийски комитет да вземе решение и за участието на цялата руска делегация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт