Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотно! Медал за България от Световното по биатлон за девойки

28 февруари 2024, 19:45 часа • 6225 прочитания

Българка завоюва бронзов медал на Световното първенство по биатлон за младежи, юноши и девойки в Отепаа (Естония). Валентина Димитрова грабна първото отличие за страната ни от надпреварата. Тя се класира на трето място в спринта на 7.5 км, като повали всичките десет мишени на стрелбището.

Дори шампионката пропусна, но Валентина-не

20-годишната девойка от Сапарева баня финишира само на 13.8 секунди от победителката. Със златото се окичи Сара Андерсон от Швеция, а среброто взе германката Юлия Танхаймер. Те завършиха с по един пропуск в стрелбата.

ПРЕДИ ВРЕМЕ: 20-годишна родна биатлонистка с превъзходно представяне на Световната купа в Хохфилцен

Пас към миналото

Втори световен медал за Валентина Димитрова

Това е втори медал за Димитрова от световно първенство при юношите и девойките. Преди две години тя беше част от щафетата на младшата възраст и заедно с Лора Христова и Стефани Йолова спечели бронз за България на шампионата в САЩ. В Естония с по две наказателни обиколки Лора Христова е 19-а, а Стефани Йолова - 46-а в крайното класиране. Лора Радковска финишира 67-а със 7 от 10 повалени мишени.

Десето място за България при младежите

По-рано днес Васил Зашев остана на девето място в спринта на 10 километра при младежите на шампионата. Българинът повали всичките десет мишени и се нареди на 1:04.9 минута зад шампиона. Само преди дни младите ни биатлонистки извършиха истинско геройство в Естония (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес